Επίθεση στη Γαλλική πρεσβεία

Επίθεση στη Γαλλική πρεσβεία

Ελλάδα/Κόσμος10 Νοεμβρίου 2016

Επίθεση με χειροβομβίδα σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα στο κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας στο κέντρο της Αθήνας, στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και είχαν κατεύθυνση από το Χίλτον προς το Σύνταγμα πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από την πρεσβεία και πέταξαν αντικείμενο, μάλλον χειροβομβίδα, το οποίο εξερράγη, τραυματίζοντας τον αστυνομικό που υπήρχε στο σημείο για τη φύλαξη του κτηρίου.

Η χειροβομβίδα εξερράγη στην είσοδο, με αποτέλεσμα από θραύσματα να τραυματιστεί ελαφρά ο αστυνομικός φρουρός.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας με ισχυρές δυνάμεις να αποκλείουν την περιοχή, από το ύψος της οδού Σέκερη στην Βασιλίσσης Σοφίας και από το ύψος της οδού Κανάρη στην Ακαδημίας.

Μάλιστα, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος εντοπίστηκε ύποπτη μοτοσικλέτα που εικάζεται ότι χρησιμοποίησαν οι δράστες. Γερανός της ΕΛΑΣ μετέφερε τη μηχανή στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου θα εξεταστεί.

Άνοιξαν η Βασιλίσσης Σοφίας και η Ακαδημίας, όπου η κυκλοφορία είχε διακοπεί από νωρίς το πρωί λόγω της επίθεσης που σημειώθηκε στη γαλλική πρεσβεία.

Οι αστυνομικοί και τα κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών αποχώρησαν από το σημείο, αφού ολοκλήρωσαν τις έρευνές τους και πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος