Μαθητικό συλλαλητήριο και στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

Μαθητικό συλλαλητήριο και στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

Ελλάδα/Κόσμος7 Νοεμβρίου 2016

Με τη στήριξη της ΟΛΜΕ, η οποία έχει κηρύξει γι’ αυτόν τον σκοπό τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, πραγματοποιείται τη Δευτέρα στις 12.00 μ.μ. το μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Με το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών να προπορεύεται ξεκίνησε η πορεία των μαθητών στην Αθήνα. Νωρίτερα στα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε συναυλία από τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων Πειραιά, Ιλίου και Παλλήνης, καθώς και του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Alessandro Fiorucci, πρόεδρος του Συμβουλίου Επαρχίας Μαθητών του Μιλάνο, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας και εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών ΕΠΑΛ.

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει την κινητοποίηση των μαθητών και καλεί τους συναδέλφους με τη συμμετοχή τους να ενισχύσουν τον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των καθηγητών, οι οποίοι ζητούν:

- Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.

- Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

- Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.

- Αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Στήριξη της Ειδικής αγωγής.

- Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος