Φούχτελ είσαι ανεπιθύμητος!

Φούχτελ είσαι ανεπιθύμητος!

Εν Δήμω > Ειδήσεις3 Νοεμβρίου 2016

 Για να επιβάλει τα γερμανικά συμφέροντα σε ΟΤΑ, ενέργεια, υγεία, αγροτική ανάπτυξη και τουρισμό ο γερμανός επιτετραμμένος Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, υφυπουργός της κυβέρνησης Μέρκελ και εντεταλμένος εκπρόσωπός για την προώθηση των γερμανικών επιχειρηματικών συμφερόντων στην τοπική αυτοδιοίκηση, και σε κάθε λογής «επενδύσεις», βρίσκεαι σήμερα στο Ναύπλιο στο πλαίσιο της 6ης «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης».

Η «Ελληνογερμανική Συνέλευση», συμφωνήθηκε το 2010 από την Μέρκελ και τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και αποτελεί ένα άτυπο όργανο ελληνικών και γερμανικών φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με επιχειρηματικούς κύκλους, δήθεν για την «ανταλλαγή τεχνογνωσίας» και την προώθηση «συνεργασιών», αλλά στην πραγματικότητα: α) για την χαρτογράφηση, προετοιμασία και προώθηση έργων των ΟΤΑ σε γερμανικές εταιρείες και το μοίρασμα του νέου ΕΣΠΑ, β) τον μετασχηματισμό των ΟΤΑ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ και τον πλήρη έλεγχο της τοπικής αυτοδιοίκησης από τα ευρωπαϊκά κέντρα, γ) την εξαγορά της δημόσιας περιουσίας και το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, με γερμανικές επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, αλλά και της υγείας, του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής. Εσχάτως ο Φούχτελ δίνει και συμβουλές για το μεταναστευτικό!

182 αυτοδιοικητικοί λένε nicht!

182 αυτοδιοικητικοί εκλεγμένοι στους δήμους και τις περιφέρειες με ανακοίνωσή τους καλούν σε αντίσταση «για να μην μετατραπεί η Τοπική και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, για να μην γίνει η χώρα μας ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο στην Ευρώπη».

Όπως τονίζουν «αποτελεί πρόκληση στα δημοκρατικά και πατριωτικά αισθήματα κάθε πολίτη αυτής της χώρας, η συνέχιση των δραστηριοτήτων του κ. Φούχτελ και το 6ο Συνέδριο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» στις 3, 4και 5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο. Ως αιρετοί είμαστε υπέρ της ανάπτυξης ισότιμων σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με όλους τους λαούς και όλους τους οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης,και όλου του κόσμου.  Όμως η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» όπως και το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» και το «Ελληνογερμανικό Ιδρυμα Νεολαίας» δεν διαπνέονται από τις αρχές της ισότιμης φιλίας και συνεργασίας.
Είναι τρεις θεσμοί οι οποίοι προέρχονται από το «Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» (ή Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση), που υπέγραψαν ο Γιώργος Παπανδρέου και η Άνγκελα Μέρκελ, το Μάιο του 2010,την εποχή της ένταξής της χώρας μας στο φαύλο κύκλο των καταστροφικών μνημονίων. Είναι μια συμφωνία “νεοαποικιακού τύπου”, χωρίς θεσμικό προηγούμενο».

Οι αιρετοί καταγγάλλουν ότι στόχος του «Συμφώνου της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» είναι:
1. Να ελέγξει η Γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικοί θησαυροί, διαχείριση απορριμμάτων κλπ). Είναι χαρακτηριστική η προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ να αποστείλει απ’ το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει την ακριβή σύνθεση του πληθυσμού και τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ
2. Να αποδυναμωθεί η ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού και να εξουδετερωθεί τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Και συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους:

«Συντασσόμαστε με όλες τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην επιχείρηση εκμετάλλευσης και λεηλασίας της χώρας μας. Απαντάμε με τη θυσία των τεσσάρων Επονιτών στο Κάστρο του Υμηττού, των έντεκα Επονιτών της Καλλιθέας, της Ηλέκτρας Αποστόλου, της Λέλας Καραγιάννη, της Ιουλίας Μπίμπα, της Ηρώς Κωνσταντοπούλου. Ακόμα, με την εκτέλεση των 200 στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, το ολοκαύτωμα της Κανδάνου, της Βιάννου, των Καλαβρύτων, του Διστόμου, του Μεσοβούνου της Πτολεμαίδας και τόσα άλλα.
Απαντάμε και απαιτούμε από τον κ. Φούχτελ και την κυβέρνηση του να σεβαστούν αυτή τη χώρα. Ως έμπρακτη κίνηση τέτοιου σεβασμού είναι να σταματήσει ο Φούχτελ και η Γερμανική κυβέρνηση τις ενέργειες κυριαρχίας και να προχωρήσουν στην απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν την περίοδο της ναζιστικής κατοχής,στην καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων, στην αποζημίωση των θυμάτων, στην επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών, καθώς και στην αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου».

Το κείμενο υπογράφουν
 

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις