Έκθεση – καταπέλτης του υγειονομικού για το αναψυκτήριο-νυχτερινό κέντρο

Έκθεση – καταπέλτης του υγειονομικού για το αναψυκτήριο-νυχτερινό κέντρο

Εν Δήμω > Ειδήσεις5 Οκτωβρίου 2016

Πλήθος παραβάσεων από την επιχείρηση – αναψυκτήριο στην πλαζ Αγίου Κοσμά προέκυψε από έλεγχο του υγειονομικού που έγινε τον Αύγουστο.

Η επιχείρηση δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει με στοιχεία πώς διαχειρίζεται τα απόβλητά της. Στο δίκτυο ακαθάρτων της ΕΥΔΑΠ δεν είναι συνδεδεμένη αλλά και δεν προσκόμισε τα απαιτούμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι τα διοχετεύει σε βόθρο. Πού άραγε τα διοχετεύει;

Διαπιστώθηκε επίσης ότι στον χώρο λειτουργούν υπαίθριες εγκαταστάσεις αναψυχής (υπαίθριος πάγκος – μπαρ) που δεν πληρούν τους κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, δεν υφίστανται νόμιμα ως κατασκευές και δεν καλύπτονται από την άδεια λειτουργίας της εταιρείας. Παρόμοιες διαπιστώσεις γίνονται και για άλλους χώρους παρασκευής φαγητού και διάφορων ροφημάτων.

Η έκθεση αυτοψίας σημειώνει ότι δεν υπάρχει έκθεση μηχανικού που βεβαιώνει ότι στον χώρο δεν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις.
Μετά από αυτά η υγειονομική υπηρεσία της Περιφέρειας κάλεσε το δήμο να ενημερώσει την επιχείρηση ώστε να υποβάλει εκ νέου τον φάκελό της για επανεξέταση σε περίπτωση που αμφισβητεί την αυτοψία ή συμμορφώνεται με τις υποδείξεις και βελτιώσεις.

Και ο δήμος δίνει ξανά άδεια!

Και ενώ θα περίμενε κανείς η επανεξέταση της άδειας της επιχείρησης να γίνει μόνο κατόπιν συμμόρφωσής της στις παρατηρήσεις της αυτοψίας, η επιχείρηση κατέθεσε νέο αίτημα προς το δήμο ζητώντας να διευρύνει την αρχική άδεια λειτουργίας της με την προσθήκη και δραστηριοτήτων αναψυχής!

Μετά από αρκετές παλινωδίες και αφού η αλλαγή της εισήγησης της υπηρεσίας από θετική σε αρνητική οδήγησε την πρόεδρο να αποσύρει το θέμα, η πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου ενέκρινε τελικά ξανά την αρχική άδεια της επιχείρησης χωρίς την προσθήκη δραστηριοτήτων αναψυχής.

Ωστόσο αναρωτιέται κανείς πώς η πλειοψηφία του Τοπικού Συμβουλίου προσπερνάει χωρίς εξέταση τις ουσιώδεις παρατηρήσεις της έκθεσης αυτοψίας του υγειονομικού; Τις παρατηρήσεις για τα απόβλητα, για την έλλειψη υπεύθυνης δήλωσης μηχανικού, για τις εγκαταστάσεις που δεν πληρούν τους κανόνες υγειονομικής ασφάλειας. Πώς η έκθεση του υγειονομικού δεν γίνεται αντικείμενο ενδιαφέροντος στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου αλλά αποσιωπάται και μόνο μετά από επιμονή τοπικής συμβούλου κοινοποιείται το έγγραφο;

Η παράταξη του Γιάννη Κωνσταντάτου έδωσε άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς εννοεί τη νομιμότητα την οποία αγαπά τόσο πολύ να επικαλείται.

Σχετικά άρθρα:

Από αναψυκτήριο, νυχτερινό κέντρο διασκέδασης

Ιδιωτική η μισή πλαζ Αγ.Κοσμά με τις ευλογίες της διοίκησης Κωνσταντάτου

 


 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις