Μαρίνειο: μια θλιβερή ιστορία

Εν Δήμω > Ειδήσεις5 Οκτωβρίου 2016

Το Κάτω Ελληνικό έχει μια ιδιαιτερότητα. Είναι αποκομμένο από το υπόλοιπο Ελληνικό από το χώρο του παλιού Αεροδρομίου. Μια μικρή επιμήκης συνοικία παράλληλη με τη λεωφόρο Ποσειδώνος. Κατοικίες, κλινικές, κάποια νυχτερινά κέντρα, οι εγκαταστάσεις της ΥΠΑ συνθέτουν το χώρο. Εκεί σε ένα μικρό πάρκο βρίσκεται το Μαρίνειο ή μάλλον ό,τι έχει απομείνει από αυτό.

Το κτίριο που στέγαζε το ομώνυμο πολιτιστικό κέντρο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Έχει εγκαταλειφθεί από αυτούς που είναι υπεύθυνοι, δηλαδή το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και έχει αφεθεί στη μοίρα του.

Τα τζάμια είναι σπασμένα, ο χώρος είναι εκτεθειμένος στη φθορά και τους βανδαλισμούς, τα χρώματα, όπου υπάρχουν, έχουν ξεφτίσει, οι σοβάδες έχουν πέσει, τα μεταλλικά μέρη, πόρτες, κάγκελα έχουν σκουριάσει, ο εσωτερικός χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια.

Ακόμη και φυτά έχουν φυτρώσει στην οροφή και κανένας δεν ενδιαφέρεται. Στα περιβάλλοντα πεζοδρόμια έχουν αφεθεί κλαδιά από κλαδέματα και έτσι συμπληρώνεται η εικόνα.

Ο χώρος που ήταν εστία πολιτισμού έχει καταντήσει εστία μόλυνσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μαρίνειο Πολιτιστικό κέντρο είναι ουσιαστικά η μόνη παρουσία του Δήμου στο Κάτω Ελληνικό.

Από μόνο του, λοιπόν, στην κατάσταση που έχει αφεθεί, είναι δείγμα του ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κυρίως για τη γειτονιά αυτή. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις