Στάδιο Αργυρούπολης, 9 μήνες μετά...

Στάδιο Αργυρούπολης, 9 μήνες μετά...

Εν Δήμω > Αθλητισμός30 Σεπτεμβρίου 2016

H «Συνέλευση για το Άνοιγμα του Σταδίου Αργυρούπολης» χαρακτηρίζει απαράδεκτα τα μέτρα της κάρτας εισόδου και του μηνιαίου 5ευρου «που επέβαλε αυθαίρετα και παράνομα η δημοτική αρχή» σημειώνοντας πως «κλείνουν 9 μήνες ''εφαρμογής''».


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συνέλευσης:

 

«Τα απαράδεκτα μέτρα της κάρτας εισόδου και του μηνιαίου 5ευρου που επέβαλε αυθαίρετα και παράνομα η δημοτική αρχή κλείνουν 9 μήνες «εφαρμογής». 
Τι απέφεραν αλήθεια;
•Να επιβαρύνουν οικονομικά εκατοντάδες αθλούμενους που έβγαλαν κάρτα πληρώνοντας γιατρούς(και θα χρειαστεί να την ανανεώσουν σε λίγο) ή/και πληρώνοντας το μηνιαίο 5ευρω. 
•Εκατοντάδες άλλοι αθλούμενοι έπαψαν να έρχονται γιατί δεν άντεχαν την οικονομική επιβάρυνση, τη διαδικασία έκδοσης κάρτας ή τη θέα του σεκιουριτά μπροστά στη μαγνητική πόρτα.
Τι απέγιναν όλα τα δήθεν «επιχειρήματα» του δημάρχου και των παρατρεχάμενών του; Μπήκαν «τάξη» και «ασφάλεια» που δεν υπήρχαν άραγε πριν 9 μήνες; Βελτιώθηκαν μήπως οι υποδομές του σταδίου; Ή απλά «έκοψαν» κόσμο απ΄ το γήπεδο και μάζεψαν λεφτά για να πληρώνουν (μεταξύ άλλων)την ιδιωτική εταιρεία που φυλάει την πόρτα που οι ίδιοι έφτιαξαν; 
Αθλούμενε/η, 
Ξέρουμε ότι το στάδιο αυτό χτίστηκε και συντηρείται με τα δικά μας χρήματα. Ότι πληρώνουμε ξανά και ξανά με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους το δικαίωμά μας να ερχόμαστε εδώ και να αφήνουμε για λίγο στην άκρη τα προβλήματα της ημέρας. 
Γιατί τότε μας ζητούν να πληρώσουμε ξανά; Γιατί μας κλείνουν την πόρτα, μας ρωτάνε από πού έρχόμαστε και μας κάνουν τον λογαριασμό για άλλη μια φορά; Γιατί το γήπεδο απέκτησε σεκιουριτά που ταιριάζει σε ιδιωτικό κλαμπ; Ποιο πρόβλημα ακριβώς λύθηκε με τη μαγνητική πόρτα, τα 5€ και τον ένστολο ιδιωτικό φύλακα;
Η Συνέλευση για το Άνοιγμα του Σταδίου κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή (στο γήπεδο, στην πόλη, στα δ.σ. Αργυρούπολης και Γλυφάδας) τα άθλια μέτρα της κάρτας και του «εισιτηρίου», που μετατρέπουν το αυτονόητο δικαίωμα να αθληθεί κάποιος σ’ ένα δημόσιο/δημοτικό αθλητικό χώρο σε χαράτσι, γραφειοκρατία, έλεγχο. Ταυτόχρονα, όλο αυτό το διάστημα απέδειξε οτι η εφαρμογή άδικων και απαράδεκτων μέτρων ακυρώνεται στην πράξη. Και θα συνεχίσει να το κάνει. 
Καλούμε όλους τους αθλούμενους (είτε έβγαλαν κάρτα είτε όχι), να ακυρώσουν τα μέτρα στην πράξη, απλά ανοίγοντας την πόρτα και μπαίνοντας, αγνοώντας την έτσι κι αλλιώς ανούσια παρουσία του σεκιουριτά. Δεν υπάρχει κανένα νομικό δικαίωμα. να μας απαγορεύει κάποιος την είσοδο σε δημοτικό/δημόσιο χώρο άθλησης. Κάθε Δευτέρα στις 7μμ κάνουμε συνέλευση και αποφασίζουμε τις δράσεις μας
».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Αθλητισμός