Κινητοποιήσεις εργαζομένων ενάντια στο νέο «υπερ-ταμείο»

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ενάντια στο νέο «υπερ-ταμείο»

Ελλάδα/Κόσμος26 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΥΔΑΠ

Κινητοποίηση στη Βουλή πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που προβλέπει την ένταξη της εταιρείας στο «υπερ-ταμείο» ιδιωτικοποιήσεων. Αντιπροσωπεία τους κατέθεσε το ψήφισμά τους σε όλα τα κόμματα της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της ΕΥΔΑΠ στα Ιλίσια, όπου το ΠΑΜΕ ανάρτησε πανό που αναγράφει: «Νερό φθηνό για όλο το λαό. ΕΥΔΑΠ λαϊκή περιουσία. Όχι στην ιδιωτικοποίηση».

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν τρίωρες στάσεις εργασίας (12 μ.-3 μ.μ. και 3 μ.μ.-6 μ.μ.). Την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται με 24ωρη απεργία και νέα συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Το πρόγραμμα κινητοποιήσεων αποφασίστηκε με ομόφωνες αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ).

 

Οι εργαζόμενοι στις Κτιριακές Υποδομές

Έξω από τη Βουλή συγκεντρώθηκαν και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» (πρώην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ), οι οποίοι αύριο Τρίτη 27 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 6 μ.μ έξω από τη Βουλή. Παράλληλα αύριο Τρίτη στις 10 το πρωί το σωματείο εργαζομένων στις «Κτιριακές Υποδομές» θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και συγκέντρωση των εργαζομένων στον χώρο της εταιρείας.

 

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)

Δύο 24ωρες απεργίες, την Τετάρτη και την Πέμπτη, καθώς και στάσεις εργασίας από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα έχει προκηρύξει η Ενωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας, λόγω των αλλαγών που προωθούνται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΥΠΑ», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος