Με τη συναίνεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εγκρίθηκε η σύμβαση για το Ελληνικό

Με τη συναίνεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εγκρίθηκε η σύμβαση για το Ελληνικό

Ελλάδα/Κόσμος22 Σεπτεμβρίου 2016

Με συνοπτικές διαδικασίες ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων. Το ΚΚΕ ψήφισε κατά του νομοσχεδίου. Η Χρυσή Αυγή επίσης το καταψήφισε εστιάζοντας στο γεγονός ότι το τίμημα είναι χαμηλό. Μάλιστα, ο ειδικός αγορητής, Γ. Σαχινίδης, εντόπισε και «θετικά» σημεία στο νομοσχέδιο, όπως το γεγονός ότι θα δοθεί ένα χιλιόμετρο παραλίας για «ελεύθερη» πρόσβαση !!!.

Το νομοσχέδιο συζητήθηκε με τις καθιερωμένες fast track διαδικασίες του «κατεπείγοντος» σε μία συνεδρίαση. 

Με το νομοσχέδιο εγκρίνεται η συμφωνία που υπέγραψε το καλοκαίρι η κυβέρνηση και ήταν η σύμβαση που είχε συνάψει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με μια κοινοπραξία επιχειρήσεων, κεντρικό ρόλο στην οποία έχει ο όμιλος Λάτση και στην οποία συμμετέχει ένας όμιλος απ' το Κατάρ και ένας όμιλος real estate με έδρα στο Χονγκ Κονγκ και μεγάλο όγκο επενδύσεων σε ακίνητα στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση έξω από τη Βουλή από την «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού», στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός πολιτών. Διαμήνυσαν ότι μπορεί η Βουλή με την συναίνεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να ψήφισε τη χαριστική Σύμβαση υπέρ του Λάτση, αλλά αυτή η πράξη δεν νομιμοποιείται στη συνείδηση του ελληνικού λαού ούτε παραγράφει τις ευθύνες όσων εισηγήθηκαν και ψήφισαν την οικοπεδοποίηση του μεγαλύτερου ελεύθερου παραθαλάσσιου χώρου της Μεσογείου.

Ο αγώνας συνεχίζεται! Το Ελληνικό θα γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο και όχι χώρος τσιμέντου, Mall και Καζίνο.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος