Απορρίφθηκε το αίτημα ασύλου για τρεις Τούρκους

Απορρίφθηκε το αίτημα ασύλου για τρεις Τούρκους

Ελλάδα/Κόσμος22 Σεπτεμβρίου 2016

Έκδοση στην Τουρκία αποφάσισε η ελληνική Υπηρεσία Ασύλου για τους τρεις από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς, που διέφυγαν και ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσής τους στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε υποβάλει στις 18 Αυγούστου αίτημα δικαστικής έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών, οι οποίοι είχαν προσγειωθεί -με στρατιωτικό ελικόπτερο- στην Αλεξανδρούπολη μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος.

Είχαν κριθεί ένοχοι για παράνομη είσοδο στη χώρα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αλεξανδρούπολης και τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή, ενώ αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της δράσης υπό την απειλή ζωής.

Οι οκτώ στρατιωτικοί είχαν υποστηρίξει ότι αποτελούν πληρώματα τριών ελικοπτέρων που είχαν εντολές από τους ανωτέρους τους για μεταφορά τραυματιών στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόσθεσαν ότι δέχτηκαν πυρά από αστυνομικές δυνάμεις και υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν προκειμένου να προσγειωθούν σε ασφαλές σημείο.

Μιλώντας στους Times του Λονδίνου, είχαν υποστηρίξει ότι είναι κεμαλικοί και διώκονται από τον Ερντογάν.

Συμπληρώνουν ότι ανησυχούν για τις οικογένειες τους και ζήτησαν να μην εκδοθούν στην Τουρκία και να μην αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες.

"Γνωρίζουμε τι μας περιμένει. Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην Τουρκία. Θα μας υποβάλουν σε βασανιστήρια", είχε επισημάνει ένας εκ των στρατιωτικών. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος