Συγκέντρωση της Συνέλευσης Δράσεων για το Ελληνικό

Συγκέντρωση της Συνέλευσης Δράσεων για το Ελληνικό

Εν Δήμω > Αεροδρόμιο20 Σεπτεμβρίου 2016

Η Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό με κεντρικό σύνθημα : «Τίποτα δεν τελείωσε, αγώνας και δράση για το Ελληνικό μέχρι τη νίκη» καλεί σε προσυγκέντρωση, στο ΤΑΙΠΕΔ (Κολoκοτρώνη 1 &  Σταδίου) την Τετάρτη 21/9 στις 18:30 και σε πορεία προς την βουλή.

Το κάλεσμα

«Αφού τελείωσε το εµπόριο ελπίδας, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί τώρα µία-µία τις αντιλαϊκές της δεσµεύσεις. Μεόρους µαφίας, η πολιτική κυβέρνησης και θεσµών παραχωρεί τη δηµόσια περιουσία στις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Αυτό που χαριτωµένα βαφτίζουν αξιοποίηση-επένδυση-ανάπλαση είναι µια τεράστια οικονοµική, οικολογική και πολιτική καταστροφή για το λαό

Είναι οι ουρανοξύστες και τα ξενοδοχεία που θα στιγµατίσουν την παραλιακή ζώνη και θα περιορίσουν ακόµη περισσότερο την ελεύθερη πρόσβαση στις θάλασσες της Αττικής. Είναι τα mall και το καζίνο που από τη µία θα συγκεντρώσουν την εµπορική δραστηριότητα στραγγαλίζοντας την τοπική αγορά, ενώ από την άλλη επιβάλουν άθλιες καιελαστικές εργασιακές συνθήκες. Είναι η προέκταση των αυτοκινητόδροµων από τον Υµηττό, που αναγκαστικά θα συµπληρώσουν την επένδυση και θα αλλάξουν καθοριστικά τη φυσιογνωµία των γύρω δήµων.

Είναι η µοναδική ευκαιρία που χάνεται, για πραγµατικό πάρκο υψηλού πρασίνου και πνεύµονα οξυγόνου για όλο το λεκανοπέδιο. Αυτό που τώρα ξεδιάντροπα παρουσιάζουν ως «νίκη», είναι για µία ακόµα φορά πράσινες µακέτες µε εκτάσεις γκαζόν για τις πολυτελείς κατοικίες που θα χτιστούν.

Αυτή η συνολική εικόνα όπως και να τη δει κανείς, δε µπορεί να έχει µικροβελτιώσεις. Αν γίνουν όλα αυτά, ποιόνενδιαφέρει τελικά το πόσο µεγάλη θα είναι η νέα πόλη που θα γίνει στο πρώην αεροδρόµιο; Κανένας δε µπορεί να µείνει αδιάφορος. Για το αν ρηµάζει ο χώρος σήµερα, ευθύνεται η ίδια η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης και οι φράκτες πουκρατάνε µακριά κατοίκους και µαζικούς φορείς.

 

Παλεύουµε για έρθουν οι λαϊκές ανάγκες στο προσκήνιο!

Σήµερα υπάρχει ακόµα χρόνος, χρόνος όµως για λαϊκή κινητοποίηση και όχι για άλλες διαπραγµατεύσεις και θεσµικές αυταπάτες. Από την πρώτη στιγµή που δηµιουργηθήκαµε, δώσαµε όλες µας τις δυνάµεις σε αυτό που θεωρούµε ότι λείπει,στη λαϊκή αυτοοργάνωση και αυτενέργεια! Οι αγώνες µας µπορούν να καθορίσουν το επόµενο διάστηµα τις εξελίξειςκαι όχι οι ικεσίες για αντισταθµιστικά οφέλη, οι συναντήσεις σε γραφεία, οι αγωγές και οι επιστολές στον πρωθυπουργό... Γνωρίζουµε τις δυσκολίες σε ένα τόσο µεγάλο, σχεδόν κεντρικό ζήτηµα. 

Μόνο όµως ένα µαζικό καιδυναµικό κίνηµα στην περιοχή, που θα απευθυνθεί στις γειτονιές όλης της Αττικής και συνολικά στο εργατικό κίνηµαµπορεί να αναδείξει τη µάχη για πάρκο υψηλού πρασίνου, σε µάχη του λαού όλης της Αττικής και να της προσδόσει νικηφόρα προοπτική.

Και σε αυτή τη µάχη θέλουµε να συναντηθούµε µε οικολογικά κινήµατα, µε κινήµατα υπεράσπισης του παραλιακού µετώπου, µε κινήµατα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και µε εργατικά σωµατεία, για να συγκρουστούµε αποφασιστικά µετην ιδιωτικοποίηση του αεροδροµίου, µε τη συγκρότηση του υπερταµείου ιδιωτικοποιήσεων αλλά και συνολικά µε τιςαντιλαϊκές πολιτικές.

 

Αγωνιζόµαστε:

§  Για πάρκο υψηλού πρασίνου, χωρίς οικοπεδοποίηση και επιχειρηµατικές δραστηριότητες

§  Ενάντια στο επενδυτικό σχέδιο Λάτση αλλά και σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης

§  Για ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο και στην παραλία

§  Για προάσπιση των κοινωνικών υπηρεσιών

§  Ενάντια στον βίαιο εκτοπισµό των προσφύγων σε ακόµα χειρότερα στρατόπεδα».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Αεροδρόμιο