Ιστορίες με... βοθρολύματα

Εν Δήμω > Ειδήσεις27 Αυγούστου 2016

Μία βλάβη του αποχετευτικού συστήματος στο υπόγειο του κτιρίου αφίξεων –αναχωρήσεων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού προκάλεσε την παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής που αποκατέστησε άμεσα τις ζημιές στο χώρο των δομών προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων.

 

Εξειδικευμένα κλιμάκια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), πραγματοποίησαν δύο ελέγχους αυτοψίας, την Πέμπτη και την Παρασκευή, στον χώρο εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου.

 

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε περιορισμένης έκτασης συσσώρευση στάσιμων υδάτων στο ισόγειο εξαιτίας βλάβης του υδραυλικού δικτύου στο χώρο εγκαταστάσεων, καθώς επίσης και εκτεταμένη συσσώρευση στάσιμων υδάτων-λυμάτων που οφείλεται σε βλάβη του αποχετευτικού συστήματος.

 

Κατόπιν υποδείξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, πραγματοποιήθηκε άντληση των υδάτων και καθαρισμός του χώρου όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διενέργεια της δεύτερης αυτοψίας.

 

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες η ζημιά προήλθε από βουλωμένους αγωγούς σε μα ευρύτερη περιοχή από το πρ. Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού (στο υπόγειο) μέχρι τον Άλιμο.

 

Το γεγονός αποτέλεσε για ακόμα μια φορά αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης από τους «υπέρμαχους της επένδυσης» στο Ελληνικό.

 

Με αφορμή το γεγονός ζητούν -εκ νέου- τη μεταφορά των προσφύγων σε άλλες δομές (εκτός Ελληνικού).

 

Να σημειώσουμε πως για ακόμα μια φορά η Ελληνικό Α.Ε. -στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει ο χώρος- συμπεριφέρεται σαν ενοικιαστής διαπιστώνοντας απλώς το πρόβλημα και μεταθέτοντας τις ευθύνες ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να έχει παρέμβει για να λυθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις υποδομές πριν αυτά προκαλέσουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία. 

 

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωντσαντάτος, αν και μέλος της εταιρείας περιορίζεται στο να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα και όχι να τα επιλύει ως όφειλε έχοντας θεσμικό ρόλο.  

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις