Δ.Σ.Ε.Α.: «Σταματήστε τη μετάθεση ευθυνών»

Δ.Σ.Ε.Α.: «Σταματήστε τη μετάθεση ευθυνών»

Εν Δήμω > Ειδήσεις26 Αυγούστου 2016

Το πρώτο μέρος από το βιντεάκι που δημιουργήθηκε για λογαριασμό του δήμου μας και παρουσιάζει: τι παρέλαβε η διοίκηση Κωνσταντάτου για την προστασία του βουνού μας, σχολιάζει η Δημοτική Συνεργασία σημειώνοντας πως η ανάρτηση προκαλεί «αλγεινή εντύπωση».

 

Το βιντεάκι σημειώνει: «Παραλάβαμε το σύστημα δασοπυρόσβεσης στο βουνό μας διαλυμένο και λεηλατημένο» δείχνοντας τη διοίκηση Κορτζίδη.

 

Η απάντηση της αντιπολιτευόμενης παράταξης δεν άργησε να έρθει. Απευθυνόμενη στη διοίκηση του δήμου η Δ.Σ.Ε.Α. υποστηρίζει πως ο λόγος της παραπάνω αναφοράς στο βίντεο γίνεται για να: «ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ την εγκληματική αμέλειά της στην πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2015, ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ πως ένας βασικός εξοπλισμός πυροπροστασίας έμεινε αδρανοποιημένος».

 

Στο σημείο αυτό θυμίζει πως «το συγκεκριμένο σύστημα πυροπροστασίας συντηρήθηκε και αναβαθμίστηκε το 2014 επί διοίκησης Χρήστου Κορτζίδη, σε συνεργασία του δήμου με τον ΣΠΑΥ. Επισκευάστηκε η τσιμεντένια δεξαμενή στο παλιό νταμάρι χωρητικότητας 40 χιλιάδων λίτρων, η οποία μπορεί χωρίς μηχανισμό να προμηθεύει νερό στα πυροσβεστικά οχήματα, κατασκευάστηκε μια μεγάλη δεξαμενή που δίνει τη δυνατότητα συνεχούς παροχής νερού στα ελικόπτερα πυρόσβεσης και σε μεγάλο μήκος του βουνού μπήκαν κανονάκια νερού συνδεδεμένα με μεγάλες δεξαμενές νερού».

 

Το ερώτημα που θέτει η Δημοτική Συνεργασία προς τη διοίκηση του δήμου είναι: «Πώς έγινε και ένα σύστημα πυροπροστασίας που παραδόθηκε το Σεπτέμβρη του 2014, να παροπλιστεί μέσα σε λίγους μήνες»;

 

Στις 13 Αυγούστου, οι Χρήστος Κορτζίδης και Τάκης Κοροβέσης κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας, μηνυτήρια αναφορά - έγκληση κατά παντός υπευθύνου για παράνομες πράξεις και παραλείψεις που έλαβαν χώρα πριν και μετά την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2015.

 

Η διοίκηση του δήμο μέσω του βίντεο ενημερώνει πως: «Μετά από δύο χρόνια ο δήμος μας διαθέτει ένα σύγχρονο σύστημα δασοπυρόσβεσης» για να λάβει το σχόλιο της Δ.Σ.Ε.Α.: «Κάλιο αργά παρά ποτέ...κ. Κωνσταντάτε. Κάντε σωστά τη δουλειά σας και σταματήστε τη μετάθεση ευθυνών».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις