Από το Ρίο στο Τόκιο

Από το Ρίο στο Τόκιο

Ελλάδα/Κόσμος22 Αυγούστου 2016

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Μετά από 17 ημέρες έντονων συγκινήσεων και ελληνικών επιτυχιών, η σκυτάλη περνάει στους Ιάπωνες και το Τόκιο.

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στις 5 Αυγούστου στο θρυλικό «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο και έσβησε στις 22 Αυγούστου σηματοδοτώντας το τέλος των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής.

Η τελετή λήξης στο Ρίο ξεκίνησε με την προβολή βίντεο με εντυπωσιακά αθλητικά στιγμιότυπα από τους Ολυμπιονίκες όλων των αθλημάτων στο Ρίο ντε Τζανέιρο και ακολούθησε το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης.

Σημαιοφόρος της Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής, η Κατερίνα Στεφανίδη που έκανε πρώτη την είσοδό της, με την έναρξη της παρέλασης των 207 αντιπροσωπειών των χωρών και των προσφύγων.

Τα ελληνικά χρώματα

Οι αθλητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας επέστρεψαν στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές τους έξι μετάλλια (τρία χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα).

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, η Ελλάδα πανηγύρισε τη διπλή επιτυχία της Άννας Κορακάκη στην σκοποβολή (ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο), το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των κρίκων από τον Λευτέρη Πετρούνια, το χρυσό της Κατερίνας Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ, το ασημένιο του Σπύρου Γιαννιώτη στα 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας και το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν οιΤάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στα 470 της ιστιοπλοΐας.  

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος