Σταμάτησαν οι εργασίες στο Λόφο Τρουμπάρι

Σταμάτησαν οι εργασίες στο Λόφο Τρουμπάρι

Εν Δήμω > Ειδήσεις13 Ιουλίου 2016

 Άγνωστο μέχρι στιγμής το πού και γιατί σκάλωσε η λειτουργία του αναψυκτηρίου στο Λόφο Τρουμπάρι, που είχε εξαγγείλει ο Γιάννης Κωνσταντάτος για τον Μάιο. 

Η ταλαιπωρία του δημοτικού ακινήτου ξεκίνησε το 2010 όταν ο προηγούμενος μισθωτής άρχισε να μην πληρώνει ενοίκια.Το 2012 έκλεισε το αναψυκτήριο και εξαφανίστηκε. Μέχρι το 2014 ο δήμος αδυνατούσε να κάνει νέα δημοπρασία εξαιτίας των πολεοδομικών παραβάσεων που είχαν γίνει επί δημαρχίας Ιωάννη Τσαρπαλή (το στολίδι είχε μόνο 263% επιπλέον της νόμιμης δόμηση). Το 2014 δόθηκε με νόμο η δυνατότητα τακτοποίησης των αυθαιρέτων, πράγμα που έγινε επί διοίκησης Κορτζίδη και το δημοτικό συμβούλιο τον Μάρτιο του 2014 πήρε απόφαση για διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωσή του.     

Με απαλλαγμένο το ακίνητο από βάρη και εμπόδια, ο δήμος επί διοίκησης Γιάννη Κωνσταντάτου προχώρησε τον Οκτώβριο του 2014 σε δημοπρασία, η οποία ανέδειξε πλειοδότη τον επιχειρηματία Γιάννη Γαλάνη με προσφορά 2.500 € μηνιαίως.

Τον Φεβρουάριο του 2014 ο επιχειρηματίας ξεκίνησε τις εργασίες διαμόρφωσης του κτηρίου. Ο Γιάννης Κωνσταντάτος δημοσίευσε φωτογραφίες των εργασιών που έκανε ο μισθωτής και διαβεβαίωσε ότι τον Μάιο το αναψυκτήριο θα ξεκινήσει να λειτουργεί.

Ο Μάιος έφυγε αλλά το αναψυκτήριο δεν λειτούργησε. Σε μια βόλτα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι οι εργασίες δεν προχώρησαν και πολύ, υπάρχουν υλικά παρατημένα στο χώρο και η κατάσταση παραμένει ως είχε.

Τι έγινε λοιπόν; Εγκαταστάθηκε ο επιχειρηματίας; Καταβάλλονται στο δήμο τα ενοίκια; Ποιος έχει την ευθύνη για τη φύλαξη του κτηρίου, ο επιχειρηματίας ή ο δήμος; Νομίζουμε ότι η δημοτική αρχή οφείλει μια ενημέρωση. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις