Στο δημοτικό συμβούλιο το... «παραδοσιακό γλέντι»

Στο δημοτικό συμβούλιο το... «παραδοσιακό γλέντι»

Εν Δήμω > Δημοτικό Συμβούλιο7 Ιουλίου 2016

Το «Παραδοσιακό Δημοτικό Γλέντι» που οργανώθηκε στα τέλη του Ιούνη στο Πάρκο της 129 ΠΥ και αναστάτωσε όλη τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Δημοτικής Συνεργασίας», Βασίλης Βάσσιος, τόνισε ότι αυτή η εκδήλωση έγινε μια μέρα πριν την εκδίκαση της έφεσης των Χρήστου Κορτζίδη, Ιορδάνη Εφραιμίδη και Παναγιώτη Κουλουρίδη για την πρωτόδικη ποινή που τους επιβλήθηκε επειδή άνοιξαν στο λαό το χώρο της 129ΠΥ, ζητώντας να πάρει και το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση στήριξης των ανωτέρω.

Αφού αναφέρθηκε στη δήλωση του Γ. Κωνσταντάτου (απουσίαζε από τη συνεδρίαση) με την οποία έδινε «θερμά συγχαρητήρια στο σύλλογο Πρόοδος για τη διοργάνωση», αναρωτήθηκε αν είναι δυνατόν ένας σύλλογος όπως η «Πρόοδος» -ένας καθαρά τοπικός σύλλογος της γειτονιάς της Αγίας Παρασκευής Ελληνικού- να διοργανώσει τέτοια εκδήλωση και έθεσε μια σειρά από ειδικότερα ερωτήματα:

«1. Είναι δυνατόν ένας τέτοιος σύλλογος να κόλλησε αφίσες μέχρι τον Πειραιά; 

2. Είναι δυνατόν να προσέλαβε μπράβους και παρκαδόρους για το βράδυ αυτό, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι που μένουν στην περιοχή; 

3. Είναι δυνατόν να κατάφερε να μαζέψει (όπως λένε - μεταξύ τους και ο δήμαρχος) τρεις χιλιάδες άτομα; 

4. Είναι δυνατόν να έγινε λουλουδοπόλεμος, όπως είδαμε στις φωτογραφίες, κι αυτά να τα έκανε ο σύλλογος; 

5. Είναι δυνατόν να έκοψε ο σύλλογος εισιτήρια, πεντάευρα όπως ενημερωθήκαμε; 

6. Είναι δυνατόν να πουλούσε οινοπνευματώδη και ουϊσκια ο σύλλογος; 

7. Είναι δυνατόν ο σύλλογος αυτός να πλήρωσε τους τραγουδιστές, τους οργανοπαίχτες και γενικά τους ανθρώπους που κάνανε τις δουλειές εκεί, είτε πουλάγανε λουλούδια, είτε σερβίρανε, είτε οτιδήποτε άλλο; 

8. Είναι δυνατόν να δεχθούμε ότι ο σύλλογος αυτός οργάνωσε όλο αυτό το όργιο της φοροκλοπής που καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει;»

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να έγινε όλο αυτό το πράγμα από έναν σύλλογο και πρέπει να δούμε ποιος τα ''κονόμησε'' απ' αυτή την ιστορία. Γιατί εκεί ''παίχτηκε'' ένα ποσόν (με τους απλούς υπολογισμούς που μπορεί να κάνει κανείς) κοντά τις 100.000 ευρώ».

Ο Β. Βάσσιος προέτρεψε τους δημοτικούς συμβούλους «να είμαστε προσεκτικοί όταν δίνουμε κάποιον χώρο για τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης και -δεν εννοώ αν καλλιτεχνικά συμφωνούμε ή διαφωνούμε- εννοώ τον τρόπο και τη διαχείριση αυτής της εκδήλωσης» και πρόσθεσε: «Επιτέλους, ας καταλάβουν ότι η διοίκηση του Δήμου είναι σοβαρή και υπεύθυνη, γιατί χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα στις αποφάσεις που παίρνει».

 

Πηγή: edostonoto.blogspot.gr/

Περισσότερα ΕΔΩ

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Δημοτικό Συμβούλιο