Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ

Ελλάδα/Κόσμος4 Ιουλίου 2016

Παραιτείται ο επικεφαλής του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ. Ο Φάρατζ ήταν εκ των πρωταγωνιστών της καμπάνιας για το Brexit, υπέρ του οποίου αποφάσισε ο βρετανικός λαός. Προηγουμένως ο έτερος πρωταγωνιστής Μπόρις Τζόνσον αποσύρθηκε από την κούρσα για την πρωθυπουργία.

"Δεν είμαι πολιτικός καριέρας" δήλωσε ο Φάρατζ προσθέτοντας πως αν και ήταν κατά καιρούς δύσκολη η ηγεσία του UKIP, "άξιζε τον κόπο". "Νιώθω τώρα πως έκανα αυτό που έπρεπε, ότι έδωσα ό,τι είχα να προσφέρω, έτσι αισθάνομαι πως είναι σωστό να παραιτηθώ", πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως "θέλει πίσω τη ζωή του".

Σημείωσε πως είναι βέβαιος ότι η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ΕΕ, αλλά ότι "χρειαζόμαστε έναν πρωθυπουργό που δεν θα μας πουλήσει".

Δήλωσε πως δεν θα παραιτηθεί από τη Βουλή και ότι θα συνεχίσει να εκφράζει τις απόψεις του κόμματός του από την βουλευτική του έδρα. 

Όσον αφορά την πορεία προς το Brexit, ο Φάρατζ δήλωσε πως καλύτερο είναι να διαπραγματευτεί την έξοδο μία ομάδα με συμμετοχή βουλευτών από όλα τα κόμματα. Τόνισε ότι είναι σημαντικό η ομάδα αυτή να διαπραγματευτεί και να κερδίσει την καλύτερη συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

"Η βασική προτεραιότητα είναι να προσελκύσουμε επιχειρηματίες" τόνισε, ενώ - ερωτηθείς αν θα συμμετέχει σε μια διαπραγματευτική ομάδα - δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο. Ωστόσο ανέφερε πως "δεν έχει ιδέα" αν θα τον καλέσουν.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος