Ο κατήφορος Φορτσάκη συνεχίζεται …

Ο κατήφορος Φορτσάκη συνεχίζεται …

Ελλάδα/Κόσμος19 Νοεμβρίου 2014

Θέλει  να καταργήσει τώρα και τους φοιτητικούς συλλόγους και να τους αντικαταστήσει με  ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα. Συνεχίζοντας  τον αυταρχικό του κατήφορο, και λίγο μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο Πρύτανης του  Καποδιστριακού Θεόδωρος  Φορτσάκης  ζητά την κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων και των Γενικών Συνελεύσεων  και την αντικατάστασή τους από ηλεκτρονικά και διαδικτυακά  δημοψηφίσματα.

Η  νέα αντιδημοκρατική  συμπεριφορά γίνεται με την επίκληση ότι δεν μπορούν ισχνές μειοψηφίες   να  αποφασίσουν για καταλήψεις.

Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ αναφέρει:

«Από την πλευρά τους οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ θα εισηγηθούν προς τις επί μέρους Σχολές την περιοδική διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων κατά Τμήματα, ώστε να δοθεί επί τέλους η δυνατότητα στην πλειοψηφία των φοιτητών/-τριών να αποφασίζουν όλοι απ’ ευθείας ως προς την εκάστοτε διακοπή των μαθημάτων που ορισμένοι προτείνουν κι επιτήδεια επιβάλλουν.

Πρέπει να δοθεί στη δημοκρατική πλειοψηφία η σύγχρονη δυνατότητα να μιλήσει και να χειρισθεί τις τύχες της αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της. Η έξοδος από το τέλμα μη δημοκρατικών πρακτικών δεν είναι ο δρόμος της οποιασδήποτε βίας εντός των πανεπιστημιακών χώρων αλλά μόνον η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων μιας δημοκρατικής πολιτείας.»

Νέες  Γενικές Συνελεύσεις σήμερα στα ΑΕΙ , κατειλημμένο παραμένει το   Οικονομικό   Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος