Την Πέμπτη οι Βρετανοί αποφασίζουν

Την Πέμπτη οι Βρετανοί αποφασίζουν

Ελλάδα/Κόσμος22 Ιουνίου 2016

Την Πέμπτη οι Βρετανοί αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας τους και σύμφωνα με πολλούς και για το μέλλον της Ευρώπης. Θα παραμείνουν ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία προσχώρησαν το 1973;

Με τη δολοφονία της βουλευτή των Εργατικών και υπέρμαχο της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, Τζο Κοξ, να έχει ρίξει βαριά τη σκιά της στη χώρα, η πλάστιγγα δείχνει να γέρνει υπέρ του Bremain.

Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν δείχνουν ότι το στρατόπεδο υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακτήσει έδαφος, ενώ μια τρίτη δημοσκόπηση έδειξε ότι οι υποστηρικτές του «Brexit» προηγούνται με απόσταση αναπνοής.

 

Οι δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ORB στην εφημερίδα Daily Telegraph, υπέρ της παραμονής τάσσεται το 53% των Βρετανών, (ποσοστό ενισχυμένο κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση), ενώ το 46% τάσσεται κατά (πτώση 3 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση).

Δημοσκόπηση του οργανισμού κοινωνικής έρευνας NatCen δείχνει ότι το «ναι» στην παραμονή βρίσκεται στο 53% ενώ υπέρ του Brexit τάσσεται το 47%.

Αντίθετα, μια σφυγμομέτρηση που έγινε στο διαδίκτυο από την εταιρεία YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας Times έδειξε ότι το 44% τάσσεται υπέρ του Brexit, ενώ το 42% υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. Η σφυγμομέτρηση αυτή έγινε το Σαββατοκύριακο μετά τη δολοφονία της Κοξ. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος