Προσλήψεις για 3.737 άνεργους σε 17 δήμους

Προσλήψεις για 3.737 άνεργους σε 17 δήμους

Ελλάδα/Κόσμος17 Ιουνίου 2016

Στο επίκεντρο των νέων προγραμμάτων του ΟΕΑΔ βρίσκονται περιοχές και δήμοι της χώρας με ιδιαίτερα υψηλή ανεργία και σε πρώτη φάση υπολογίζεται ότι θα προσληφθούν άμεσα 3.737 άνεργοι από τους συνολικά 6.918 που υπολογίζεται ότι θα προσληφθούν σε 17 δήμους.

Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη ανέργων στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που για πρώτη φορά, το πρόγραμμα είναι οκτάμηνης διάρκειας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, όπως κατοχυρώθηκαν έπειτα από νομοθετική πρωτοβουλία της αν. υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα απασχολούνται σε πενθήμερη εβδομαδιαία βάση, εκτός Κυριακής και νυχτερινών βαρδιών. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Η αίτηση θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα του οργανισμού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί πιλοτικά για 17 δήμους, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας θα έχουν ενταχθεί όλοι οι δήμοι της χώρας.

Οι 17 δήμοι της Α` φάσης της νέας γενιάς προγραμμάτων είναι οι: Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Αγρινίου, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Άργους - Μυκηνών, Αρταίων, Ασπροπύργου, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορδελιού - Ευόσμου, Κορινθίων, Παιονίας, Παύλου Μελά, Περάματος, Σαλαμίνος, Σιντικής, Φυλής.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος