Γαλλία: Σε απεργία και οι σιδηρόδρομοι (SNCF)

Γαλλία: Σε απεργία και οι σιδηρόδρομοι (SNCF)

Ελλάδα/Κόσμος1 Ιουνίου 2016

Η γαλλική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με απεργία διαρκείας στους σιδηροδρόμους, λίγες μέρες πριν την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Οι εργαζόμενοι στην SNCF, επίσημο μεταφορικό φορέα της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, ξεκίνησαν χθες το βράδυ απεργία, χωρίς ημερομηνία λήξης. Η απεργία είναι η 8η των τελευταίων μηνών, αλλά αυτή τη φορά δεν γίνεται λόγος για ημερομηνία λήξης

Σύμφωνα με την εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων, η απεργία θα γίνει περισσότερο αισθητή αύριο, χωρίς ωστόσο να φτάσει μέχρι την παράλυση του δικτύου. Το 60% των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV και το 30% έως 40% των τροπικών τρένων θα κυκλοφορούν.

Στις διεθνείς γραμμές, η SNCF προβλέπει την πραγματοποίηση των δρομολογίων του Eurostar προς τη Βρετανία και Alleo προς τη Γερμανία, το 75% των δρομολογίων Lyria προς την Ελβετία και Thalys και μόνο το 40% των δρομολογίων Ellipsos προς την Ισπανία και SVI προς την Ιταλία.

Στο μεταξύ, η δημοφιλία του Ολάντ και η εμπιστοσύνη του γαλλικού λαού στο πρόσωπο του, συνεχίζει να σημειώνει πτώση. Σύμφωνα με έρευνα του Cevipof για λογαριασμό της Monde, μόνο το 14% δηλώνει ότι θα τον ψήφιζε στις επόμενες προεδρικές εκλογές, είτε είχε ως αντίπαλό του τον Σαρκοζί είτε τον Ζιπέ από το στρατόπεδο της κεντροδεξιάς.  

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος