Παρέμβαση για το λουκέτο στο Athens Lydra από το Υπ. Εργασίας

Παρέμβαση για το λουκέτο στο Athens Lydra από το Υπ. Εργασίας

Ελλάδα/Κόσμος1 Ιουνίου 2016

Το ξενοδοχείο, που ανήκει στην εταιρεία ΑΣΤΥ Α.Ε. χρωστάει στο ΙΚΑ 9.000.000 ευρώ, εκτός των δανειακών του υποχρεώσεων και λοιπών οφειλών. Σε τριμερή συνάντηση που έγινε στο υπουργείο στις 17 Μαΐου προτάθηκε και ορίστηκε συνάντηση του εκπροσώπου της εταιρείας με την διοίκηση του ΙΚΑ προκειμένου να διερευνηθεί με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο η άρση των όποιων εμποδίων, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των εργαζομένων.

Προς τούτο έγιναν τρεις συναντήσεις με τη διοίκηση του ΙΚΑ, η οποία συμφώνησε για τον περιορισμό της κατάσχεσης για το ποσό των 255.000 ευρώ, ποσό που αφορά τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Προϋπόθεση για τη συγκεκριμένη διαδικασία ήταν να αποσταλεί στο ΙΚΑ η κατά νόμο δήλωση των τραπεζών. Σε επόμενο αίτημα της εταιρείας προς το ΙΚΑ και πριν προλάβει αυτό να απαντήσει η εταιρεία «κατέβασε τα ρολά».

«Η όλη εξέλιξη είναι αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας η οποία πιθανόν να δρομολογεί άλλες μεθοδεύσεις παρότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η πληρότητα της ξενοδοχειακής μονάδας αγγίζει το 95% για τη θερινή περίοδο».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος