Αμφίπολη

Αμφίπολη

ΑΠΟΨΕΙΣ > ΧρονοντούλαποΤου Νώντα Παντούλα

Παρακολουθούμε όλοι οι χρήστες του διαδικτύου και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης τον ορυμαγδό των αναρτήσεων σχετικά με την ανασκαφή στην Αμφίπολη. Οι εννέα από τις δέκα είναι αρλούμπες επιστημονικά αστήρικτες ή ανόητες εθνικιστικές εμμονές. Περιμένουν ότι τα ευρήματα θα επιβεβαιώσουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, πώς άραγε; Ελπίζουν ότι θα βρεθεί μια επιγραφή που να γράφει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική; Όπως και από την άλλη πλευρά πώς περιμένουν να επιβεβαιωθεί η άποψή τους από τα ευρήματα; Με κάποια επιγραφή «έξω οι Έλληνες απ’ τη Μακεδονία»;

Αν κάποιος αρχαιολόγος ή σχετικός επιστήμονας διατυπώσει άποψη ότι το μνημείο δεν είναι τάφος ή ότι είναι ρωμαϊκό ή οτιδήποτε άλλο διαφέρει από την προσδοκώμενη ερμηνεία, βαφτίζεται αμέσως ανθέλληνας από τους ημιαναλφάβητους του διαδικτύου και όργανο των εχθρών της πατρίδας.

Και τους λέω ημιαναλφάβητους γιατί στις ιστοσελίδες που παραπέμπουν διαβάζω άλλα από όσα ισχυρίζονται. Αστειότητες αλλά όχι ακίνδυνες.
Ας αφήσουμε λοιπόν τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους να τα δημοσιεύσουν και μετά να κάνουμε ταμείο. Όποια και να είναι τα ευρήματα ούτε οι Σκοπιανοί θα μας ζητήσουν συγγνώμη και θα υιοθετήσουν όνομα χωρίς τη λέξη Μακεδονία ούτε η Μέρκελ θα αποπληρώσει το κατοχικό δάνειο και θα μας διαγράψει το χρέος. Ψυχραιμία και σοβαρότητα.
 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Χρονοντούλαπο