Νέες 48ωρες επαλαμβανόμενες απεργίες των λιμενεργατών

Νέες 48ωρες επαλαμβανόμενες απεργίες των λιμενεργατών

Ελλάδα/Κόσμος31 Μαϊου 2016

Οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ συνεχίζουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες «ενάντια στο ξεπούλημα των λιμανιών», που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη Πέμπτη. Για «ασφαλείς σχέσεις εργασίας σε νέο περιβάλλον», κάνουν οι υπουργοί Εργασίας και Ναυτιλίας.

Η συνέχιση των απεργιών αποφασίστηκε την Κυριακή από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), την Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και τον Σύνδεσμο Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ, οι οποίοι προτρέπουν σε συνέχιση του αγώνα.

Όπως αναφέρουν οι λιμενεργάτες, «η κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των εργαζομένων και παρά τις διαβεβαιώσεις περί αποδοχής των αιτημάτων μας σε επίπεδο πρωθυπουργού, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη υλοποίησης της διασφάλισης σταθερών και ασφαλών θέσεων εργασίας. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά συγκεκριμένες νομοθετικές πράξεις. Αυτό για μας είναι απαιτούμενο και αυτό επιβάλλεται να πράξει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους στους ΟΛΠ και ΟΛΘ. Την ίδια ώρα το ΤΑΙΠΕΔ, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, προχωράει σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, με σκοπό να νομιμοποιήσει τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού Δημοσίου, όπως και την τροποποίηση του καταστατικού».

Παράλληλα, ζητούν με εξώδικη επιστολή να απόσχουν από κάθε πράξη πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ και τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης, καθώς  θεωρούν ότι υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες, όπως η έγκριση πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι δεν έχει ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού Δημοσίου και πως εκκρεμεί απόφαση επί της ενστάσεως που έχουν καταθέσει στην αρχική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος