Χωρίς συμφωνία στη τηλεδιάσκεψη: ΕΚΑΣ και κόκκινα δάνεια

Χωρίς συμφωνία στη τηλεδιάσκεψη: ΕΚΑΣ και κόκκινα δάνεια

Ελλάδα/Κόσμος30 Μαϊου 2016

Χωρίς συμφωνία στις μεγάλες εκκρεμότητες για την εκταμίευση της δόσης, έληξε η πολύωρη τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Το χάσμα στα επίμαχα θέματα του ΕΚΑΣ και των "κόκκινων" δανείων παρέμεινε, με την κυβέρνηση να συναντά "τοίχο" κυρίως στο θέμα των αναδρομικών του ΕΚΑΣ.

Οι δανειστές δεν πείθονται από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει τρύπα στον Προϋπολογισμό, την ώρα που η ελληνική πλευρά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν όσοι συνταξιούχοι πήραν το επίδομα.

Το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας επιμένει ότι δεν θα γίνουν αλλαγές σε όσα νομοθετήθηκαν και ότι τελικά οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ σε καμία περίπτωση δεν θα επιστρέψουν αναδρομικά το επίδομα που έχουν πάρει το πρώτο εξάμηνο του χρόνου.

Απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει και στο ζήτημα των δανείων που έχουν δοθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς ΕΚΤ και ΔΝΤ επιμένουν ότι δεν πρέπει να εξαιρούνται από την πώληση σε funds.

Τα δάνεια που είναι εγγυημένα από το δημόσιο θα γίνουν ανάρπαστα από τα distress funds, ακριβώς γιατί θα πληρωθούν σίγουρα.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος