Το χρονοδιάγραμμα των νέων έμμεσων φόρων

Το χρονοδιάγραμμα των νέων έμμεσων φόρων

Ελλάδα/Κόσμος13 Μαϊου 2016

 Τον προσεχή Ιούλιο αυξάνεται ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ στο 24% όπως προκύπτει από το χρονοδιάγραμμα που απέστειλε η κυβέρνηση στους θεσμούς.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης οι φόροι που θα αυξηθούν είναι οι εξής:

1. Αύξηση συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από τον Ιούλιο του 2016.
2. Αύξηση του ΕΦΚ στο φυσικό αέριο για χρήση ηλεκτροπαραγωγής. Εφαρμογή Ιούλιος 2016
3. Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε βενζίνη, ντίζελ για κίνηση και θέρμανση, LPG, και κηροζίνη. Το μέτρο θα εφαρμοσθεί τον Ιανουάριο 2017.
4. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπύρα και κατάργηση της έκπτωσης 50% στα αλκοολούχα ποτά που ισχύει σήμερα στα Δωδεκάνησα. Το μέτρο θα εφαρμοσθεί τον Ιανουάριο του 2017.
5. Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα, καπνό και ηλεκτρονικά τσιγάρα. Η εφαρμογή του μέτρου έχει καθορισθεί για τον Ιανουάριο του 2017.
6. Επιβολή φόρου 10% στη συνδρομητική τηλεόραση. Το μέτρο θα εφαρμοσθεί τον Ιανουάριο του 2017.
7. Επιβολή φόρου διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία άνω των δυο αστέρων και ενοικιαζόμενων άνω των δυο κλειδιών. Η Εφαρμογή μετατέθηκε για τον Ιανουάριο του 2018.
8. Αναμόρφωση της φορολογίας ΙΧ (τέλη). Σύμφωνα με το σχέδιο αυτή θα περιλαμβάνει αναθεώρηση των χρεώσεων στη βάση της αξίας, κατάργηση του φόρου πολυτελείας στην αγορά και την αναμόρφωση του συστήματος έκπτωσης φόρου από το ατομικό εισόδημα για τα εταιρικά αυτοκίνητα. Το μέτρο θα εφαρμοσθεί το 2017.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος