Τα προβλήματα των εργαζομένων στο δημοτικό συμβούλιο

Τα προβλήματα των εργαζομένων στο δημοτικό συμβούλιο

Εν Δήμω > Δημοτικό Συμβούλιο11 Μαϊου 2016

Στις 27 Απριλίου το δημοτικό συμβούλιο συζήτησε την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης για προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και προκαλούν εμπόδια στη λειτουργία του δήμου.

Στην επιστολή του ο Σύλλογος αναφέρεται σε κακή συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού σε μετακινήσεις προσωπικού που δυσχεραίνουν τις υπηρεσίες, σε ανάμιξη στη διοίκηση του προσωπικού ειδικών συνεργατών του δημάρχου, σε κακή διαχείριση των διαθέσιμων υπερωριών, στη μη χορήγηση όλων των ειδών ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους και στην επισκευή και συντήρηση των γεωτρήσεων.

«Θλιβερή και κατώτερη των περιστάσεων» χαρακτηρίζει τη στάση της διοίκησης, η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης. «Αντιμετώπισε τον, κατά κοινή ομολογία υποδειγματικό ως εργαζόμενο, πρόεδρο του Συλλόγου Άρη Σούγελα με προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμού», σημειώνει η δημοτική παράταξη. .
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι θίγουν ζητήματα που τους απασχολούν. Αυτό γινότανε πάντοτε με όλες τις διοικήσεις. Όπως όμως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου όλες οι προηγούμενες διοικήσεις χωρίς καμία εξαίρεση συζητούσαν με το σωματείο για την επίλυση των προβλημάτων σε αντίθεση με τη διοίκηση Κωνσταντάτου που καθυστέρησε 1,5 μήνα να εισάγει την επιστολή του Συλλόγου ως θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί ήθελε να δώσουν έγγραφες απαντήσεις οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών, καθιστώντας τους υπεύθυνους για πολιτικές αποφάσεις της.

«Το τραγελαφικό είναι ότι με αυτή τη διαδικασία ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κλήθηκε να απαντήσει ως πρώην προϊστάμενος στον εαυτό του!» σχολιάζει η αντιπολιτευόμενη παράταξη.

Ορισμένα από τα ζητήματα που έθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων

Στην επιστολή του Συλλόγου αναφέρεται ότι η συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού είναι προβληματική, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας να εκτελούν το έργο τους με λιγότερα οχήματα τα οποία υφίστανται και μεγαλύτερη καταπόνηση.
Επίσης, επισημαίνει ότι στις εσωτερικές μετακινήσεις από υπηρεσία σε υπηρεσία δεν λαμβάνονται πάντα υπόψη οι πραγματικές ανάγκες και φέρνει ως παράδειγμα τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, η οποία με τη λήξη των συμβάσεων αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Δημοτικό Συμβούλιο