Απαντήσεις για την ποιότητα του φαγητού στο Ελληνικό

Απαντήσεις για την ποιότητα του φαγητού στο Ελληνικό

Εν Δήμω > Ειδήσεις11 Μαϊου 2016

Σε αποχή από το μεσημεριανό φαγητό της Δευτέρας και όχι σε απεργία πείνας προχώρησαν πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Ελληνικό, ενημέρωσε η υπεύθυνη του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής.

Η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» σε ανακοίνωση της, έκανε λόγο για απεργία πείνας των προσφύγων στο Ελληνικό «για το άθλιο φαγητό και νερό» και για ανεπαρκή ιατρική φροντίδα, τα οποία της κατήγγειλε αντιπροσωπεία προσφύγων.

Με τη σειρά του, ο συντονιστής από την πλευρά του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το γήπεδο του μπέιζμπολ Ναντίρ Νούρι, τόνισε την Τρίτη κατά την διάρκεια επίσκεψης δημοσιογράφων στο χώρο πως «το φαγητό χθες, ήταν η αφορμή για να εκφράσουν οι άνθρωποι τα προβλήματά τους. Τα σύνορα συνεχίζουν να είναι κλειστά και αυτό τους πιέζει ψυχολογικά. Με τη συζήτηση που κάναμε μου είπαν ότι αισθάνονται γενικότερη διάκριση των Αφγανών σε σχέση με τις άλλες εθνικότητες, διότι δεν είναι στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης».

Ο ίδιος κάνει λόγο για μεμονωμένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας. «Προκύπτουν το πολύ δύο ή τρία κρούσματα την ημέρα την ώρα που βρίσκονται εδώ 1.000 άτομα».

Η υπεύθυνη του υπουργείου για τις δομές στο Ελληνικό Χριστίνα Χρηστίδου, υποστήριξε ότι τη Δευτέρα έγιναν κάποια παράπονα από τους διαμένοντες, τα οποία τους οδήγησαν σε αποχή από το μεσημεριανό φαγητό, ωστόσο, το βράδυ έφαγαν κανονικά. Όπως διευκρινίζει, οι πρόσφυγες συχνά διαφωνούν με τα μπαχαρικά, το ξύδι και το λεμόνι στα φαγητά και οι συντονιστές έχουν κάνει αίτημα προς το στρατό τα φαγητά να μαγειρεύονται χωρίς καρυκεύματα.

«Οι συντονιστές των κέντρων τους εξήγησαν ότι το φαγητό ενδεχομένως δεν το έχουν συνηθίσει, αλλά γενικά η ποιότητα του φαγητού είναι καλή. Γενικευμένα προβλήματα, ως προς την ποιότητα του φαγητού δεν έχουμε αντιμετωπίσει», προσθέτει.

Σημειώνεται ότι τη σίτιση των γηπέδων μπέιζμπολ και χόκεϊ στο Ελληνικό έχει αναλάβει εταιρεία κέτερινγκ που συνεργάζεται με το στρατό, ενώ στο χώρο αφίξεων του πρώην αεροδρομίου η σίτιση γίνεται από τη ΜΚΟ «Danish Refugee Council».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις