Νέος γύρος με τους δανειστές μετά το «όχι» της κυβέρνησης στα «προληπτικά» μέτρα

Νέος γύρος με τους δανειστές μετά το «όχι» της κυβέρνησης στα «προληπτικά» μέτρα

Ελλάδα/Κόσμος20 Απριλίου 2016

Τα δημοσιονομικά θα μπουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τα πρόσθετα «προληπτικά μέτρα» των 3 δισ. ευρώ, επισήμανε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ερωτηθείς μετά από την ολοκλήρωση των χθεσινών συναντήσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών, για τη μορφή που θα έχουν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Σημειώνεται, ότι η τελευταία κατά σειρά συνάντηση  την Τρίτη αφορούσε στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα, ενώ δεν συμμετείχε το ΔΝΤ, η εκπρόσωπος του οποίου αναμένεται να ενσωματωθεί από σήμερα στις διαπραγματεύσεις.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αντικείμενο της συζήτησης τους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ήταν η πορεία της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πηγές, μετέφερε στην κ. Μέρκελ την ελληνική θέση ότι οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες αναμένεται και να ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη από τη Eurostat, θα πρέπει αυτονόητα να συνυπολογιστούν στο τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος