Στην Αργυρούπολη η Φ. Γεννηματά

Στην Αργυρούπολη η Φ. Γεννηματά

Εν Δήμω > Ειδήσεις15 Απριλίου 2016

Στο προσφυγικό και στην άτυπη δομή φιλοξενίας του Ελληνικού αναφέρθηκαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και οι δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το προσφυγικό άσκησε η κ. Γεννηματά. Οι δήμαρχοι από τη μεριά τους χαρακτήρισαν «απαράδεκτη» την κατάσταση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, και ζήτησαν να κλείσει η δομή, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη για την υγεία των προσφύγων και των άλλων κατοίκων.

Οργανωμένο εθνικό σχέδιο διασποράς των προσφύγων και διευκόλυνση των ανθρώπων που θέλουν να φύγουν ζήτησε από την κυβέρνηση η κ. Γεννηματά, ενώ ανέφερε πως «οι ανεπάρκειες της κυβέρνησης δίνουν άλλοθι για την Ευρώπη, που δεν θέλει να πάρει έγκαιρα αποφάσεις για την προσφυγική κρίση».

Τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και διαλόγου με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ μαζί με τους δημάρχους ζήτησαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ να αποσαφηνίσει «τι εννοεί για κίνδυνο της δημόσιας υγείας, και αν υπάρχει, ποιος είναι ο σχεδιασμός που προβλέπεται».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις