Διαχωρισμός δημοτών & κατοίκων από τον Κωνσταντάτο

Διαχωρισμός δημοτών & κατοίκων από τον Κωνσταντάτο

Εν Δήμω > Παιδεία11 Απριλίου 2016

Σε μια άδικη διάκριση προέβη με απόφασή της η δημοτική αρχή Κωνσταντάτου ενόψει των νέων εγγραφών και επανεγγραφών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Από τη νέα σχολική περίοδο 2016-2017 οι δημότες θα πριμοδοτούνται με περισσότερα μόρια από τους κατοίκους του δήμου μας.

Με αυτόν τον τρόπο οι δημότες τυγχάνουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης, γεγονός που έχει ενοχλήσει τους κατοίκους της Αργυρούπολης και του Ελληνικού οι οποίοι βλέπουν να «τιμωρούνται» για την επιλογή τους να κρατούν τα δικαιώματα και να ψηφίζουν στους τόπους καταγωγής τους.

Από τον πρώτο χρόνο της διοίκησής του ο Γ.Κωνσταντάτος διαχώρισε ρητώς σε δύο κατηγορίες τους συνδημότες μας σε δημότες και κατοίκους. Φέτος προχωρά ακόμα ένα βήμα, στη αύξηση των μορίων για τους δημότες.

Μετά την αντίδραση της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Συνεργασία» ο Γ. Κωνσταντάτος κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 30 Μαρτίου, προσπαθώντας να δικαιολογήσει αυτή του την απόφαση τόνισε πως οι χρηματοδοτήσεις στους παιδικούς σταθμούς (ΚΑΠ) «γίνονται με βάση τον πληθυσμό του δημοτολογίου(!)». Το σωστό είναι όμως πως οι ΚΑΠ καταβάλλονται με βάση τον πληθυσμό μιας πόλης και όχι τους δημότες. Επιπλέον, δημοτικά τέλη πληρώνουν όλοι είτε είναι δημότες είτε είναι κάτοικοι και όχι μόνο οι δημότες, όπως ισχυρίστηκε ο κ.Κωνσταντάτος.
 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Παιδεία