Πανλιμενική κινητοποίηση για τον ΟΛΠ

Πανλιμενική κινητοποίηση για τον ΟΛΠ

Ελλάδα/Κόσμος8 Απριλίου 2016

Με 24ωρη πανλιμενική απεργία, συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Ζάππειο απαντούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια στην εκδήλωση που διοργανώνεται το μεσημέρι στο Ζάππειο για την υπογραφή της πώλησης του 67% των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco.

Η ΟΜΥΛΕ, η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Αρχιεργατών-Εποπτών ΟΛΠ με κοινή τους ανακοίνωση τονίζουν ότι «η κυβέρνηση παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωράει στο ξεπούλημα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Πέταξε στο καλάθι των αχρήστων όλες τις διακηρύξεις της περί δημοσίων λιμανιών και αφού εκμεταλλεύτηκε αγώνες των εργαζομένων των λιμανιών για να πάρει την εξουσία, τώρα διοργανώνει φιέστες αγκαλιά με τους πλέον νεοφιλελεύθερους των ιδιωτικοποιήσεων».

Σχολιάζουν ότι σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση με την παρουσία του πρωθυπουργού A. Τσίπρα διοργανώνει φιέστα (12:00) στο Ζάππειο για να δημιουργήσει τετελεσμένα και κάνουν γνωστό ότι πρόκειται να προχωρήσουν σε καταγγελίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σημειώνεται ότι λόγω της 24ωρης απεργίας τα εμπορικά λιμάνια της χώρας θα μείνουν σήμερα κλειστά. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος