Ως 30 Ιουνίου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Ως 30 Ιουνίου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Ελλάδα/Κόσμος8 Απριλίου 2016

Μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων σύμφωνα με απόφαση που υπογράφηκε χθες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τ. Αλεξιάδη.

H απόφαση προβλέπονται τα ακόλουθα:

1. Η προβλεπόμενη από το νόμο καταληκτική ημερομηνία (30.4) υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 30.6.2016 λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και έγιναν αιτία να καθυστερήσει η έναρξη υποβολής των δηλώσεων.

2. Εάν εμφανιστούν προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων (μηχανογραφικά κλπ.) η ημερομηνία αυτή, θα μετακινηθεί ανάλογα, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους φορολογούμενους.

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι στόχος του είναι να υποβληθούν έγκαιρα οι δηλώσεις και για τον λόγο αυτό καθορίζει από την αρχή διάστημα τριών μηνών για την υποβολή τους.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του επιδίωξη είναι να μην υπάρξουν άλλες παρατάσεις και να ολοκληρωθεί έγκαιρα η όλη διαδικασία.

Το υπουργείο καλεί τους φορολογούμενους να μην αφήσουν την υποχρέωσή τους αυτή για τις τελευταίες ημέρες, όπου εντοπίζονται συνήθως τα περισσότερα προβλήματα και να ανταποκριθούν άμεσα και να ολοκληρώσουν την όλη διαδικασία.

Επίσης το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους λογιστές-φοροτέχνες να συμβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην υποβολή των δηλώσεων και να επιλέξουν άλλες μορφές κινητοποίησης για τα υπαρκτά προβλήματά τους.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος