Οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδος

Οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδος

Ελλάδα/Κόσμος4 Μαρτίου 2016

Την απόφαση να διακοπεί οριστικά κάθε διαδικασία και αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο "όπως προβλέπεται στο Νόμο και αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες", πήρε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, όπως ανακοινώθηκε σχετικά.

Στην ανακοίνωση γίνεται πλήρης αναφορά στα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

1. Η καταδίκη της βίας και των αγριοτήτων στους αγωνιστικούς χώρους γίνεται από την κυβέρνηση χωρίς αιρέσεις, αστερίσκους και προϋποθέσεις. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση λειτουργεί υπονομευτικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται να παταχθούν τα αντικοινωνικά φαινόμενα και στην ουσία τα υποθάλπει και τα νομιμοποιεί.

2. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ίδιος διαιτητής ο οποίος εφάρμοσε αυστηρά τον κανονισμό της Ε.Π.Ο. (και όχι νόμο όπως ορισμένοι αναφέρουν) τον Νοέμβριο για τα ίδια και χειρότερα γεγονότα αποπειράθηκε τρεις φορές κατά παράβαση των ίδιων κανονισμών, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το χθεσινό αγώνα.

3. Επίσης εύλογα είναι τα ερωτηματικά που συνεχώς προκαλούνται στην κοινή γνώμη, ως προς τα κριτήρια ορισμού διαιτητών από την Κ.Ε.Δ. σε κρίσιμους αγώνες, όταν κατά τεκμήριο, ικανότεροι διαιτητές ορίζονται να διαιτητεύσουν λιγότερο κρίσιμους αγώνες. Οι διοικήσεις της Ε.Π.Ο. και της Κ.Ε.Δ. οφείλουν να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις και να μην παριστάνουν τους θιγόμενους.

4.Είναι ανάγκη στη σημερινή κατάσταση όλοι οι παράγοντες των ομάδων να αντιληφθούν ότι εμπρηστικές δηλώσεις, μετάθεση ευθυνών πάντα σε άλλους για όσα συμβαίνουν και δικαιολόγηση των εκτρόπων, δημιουργούν περιβάλλον καταστροφής, διάλυσης και ανυποληψίας του ποδοσφαίρου.

5.Αποδεικνύεται από τα πράγματα ότι η Ε.Π.Ο. δεν είναι ικανή να παρέμβει με γενναίες λύσεις στις διαχρονικές παθογένειες που η ίδια με τις πρακτικές της δημιούργησε. Η ανισονομία, η αναξιοπιστία και η εσωστρέφεια έχουν ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη βία στους αγωνιστικούς χώρους και συνιστούν τη βασική αιτία της σημερινής εξέλιξης.

6.Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως της έντονης καχυποψίας και αμφισβήτησης που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο όπως προβλέπεται στο Νόμο και αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

7.Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Όσοι δε, δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη όσα με συνέπεια και μεθοδικότητα πράττει, να γνωρίζουν ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω αποφάσεις.

 

Αναβολή την τελευταία στιγμή στο ΑΕΚ-Ατρόμητος

Νωρίτερα είχε ληφθεί απόφαση για τη μη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρομήτου που είχε οριστεί για τις 19:30 της Πέμτπης. Μάλιστα οι δύο ομάδες είχαν αρχίσει την προετοιμασία τους για τον αγώνα και ενημερώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή για τις αποφάσεις

 

Όλα άρχισαν από τα έκτροπα στο ντέρμπι

Τα γεγονότα που οδήγησαν τον Σταύρο Κοντονή στην απόφαση να λάβει τόσο αυστηρά μέτρα, ήταν όλα όσα έγιναν στην Τούμπα, στο ντέρμπι κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα.

 

Ολυμπιακός: "Προπαγάνδα και αλήθεια"

Στον Ολυμπιακό παρακολουθούν όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τον χτεσινοβραδινό επεισοδιακό ημιτελικό και τονίζουν ότι όσα έγιναν στην Τούμπα αποτελούν αθλιότητες.

 

Αντίδραση της ΕΠΟ

Την αντίδραση της ΕΠΟ προκάλεσε η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, για την οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας. Μέσω ανακοίνωσης οι ιθύνοντες της ΕΠΟ τονίζουν ότι με την εν λόγω απόφαση δικαιώνονται οι ένοχοι των επεισοδίων.

Παράλληλα συμπληρώνουν πως ο κ. Κοντονής προσπαθεί να δικαιολογήσει "την ανυπαρξία του" παραπλανώντας την Κυβέρνηση και αθωώνοντας του φυσικούς αυτουργούς.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος