Αξιολόγηση, ασφαλιστικό και φορολογικό στο EuroWorking Group

Αξιολόγηση, ασφαλιστικό και φορολογικό στο EuroWorking Group

Ελλάδα/Κόσμος29 Φεβρουαρίου 2016

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Euro Working Group (EWG), κατά την οποία θα αποτιμηθεί η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Αθήνας – δανειστών και θα καθοριστεί η ημερομηνία επιστροφής των δανειστών.

Η συνεδρίαση του EWG είναι προπαρασκευαστική του Eurogroup της 7ης Μαρτίου, με τους αξιωματούχους των 19 υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης να θέτουν στο μικροσκόπιο την πρόοδο στις ελληνικές διαπραγματεύσεις.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση είναι αρκετά πιθανό να καθοριστεί και ο ακριβής χρόνος έλευσης των επικεφαλής των θεσμών, δεδομένου ότι τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται στην Αθήνα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι πολύ πιθανό την Τετάρτη να επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, ωστόσο αυτό θα κριθεί στο σημερινό EWG .

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης και των Βρυξελλών είναι η αξιολόγηση να κλείσει πριν το Πάσχα των Καθολικών, δηλαδή πριν τα τέλη Μαρτίου.

Ωστόσο, η ολοκλήρωσή της προσκρούει στα «ανοιχτά» θέματα του ασφαλιστικού, του δημοσιονομικού κενού και του ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος