Ο επιμένων νικά...

Ο επιμένων νικά...

Εν Δήμω > Ειδήσεις19 Φεβρουαρίου 2016

Αποφασιστικό βήμα για να ανοίξει το Α' στάδιο Αργυρούπολης έκαναν οι κάτοικοι της πόλης με τη δυναμική τους παρουσία στον αγώνα δρόμου που διοργάνωσε ο σύλλογος «Ευκλής». Ενημέρωσαν τους αθλητές και έκαναν ακόμα ένα βήμα για να στεφθεί με επιτυχία ο πολυήμερος αγώνας που δίνουν.

Η «Συνέλευση για το άνοιγμα του σταδίου» έδωσε δυναμικό «παρών» την Κυριακή (14/2) στον 1ο δασικό αγώνα δρόμου συζητώντας για περίπου μιάμιση ώρα με τους αθλητές που τερμάτιζαν στο Α' στάδιο και ενημερώνοντάς τους για την «επιχείρηση κλειστή πόρτα» που εφάρμοσε η διοίκηση του δήμου από τις 4 Γενάρη 2016.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες έρχονταν από άλλες περιοχές και δε γνώριζαν τι έχει συμβεί. 
«Οι συζητήσεις μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε», ανέφεραν μέλη της Συνέλευσης που κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 7:00 ως τις 9:00 ανοίγουν το γήπεδο και «τρέχουμε χωρίς κάρτα».

Την Δευτέρα 15/2, η «Συνέλευση για το άνοιγμα του σταδίου» συγκεντρώθηκε και πάλι για το προγραμματισμένο τακτικό άνοιγμα και τη διαδικασία της συνέλευσης.

«Στην είσοδο του σταδίου μας περίμεναν τουλάχιστον 12 αστυνομικοί. Όπως μας είπε ο υψηλόβαθμος επικεφαλής τους, κλήθηκαν ''γιατί φοβόνταν για επεισόδια''. Μπροστά στην μαγνητική πόρτα βρίσκονταν 3-4 μέλη του ΟΝΑΔΕΑ μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Γ. Καλλιντέρης, με δυο φουσκωτούς, εν είδει ''αγανακτισμένων πολιτών''. Το όλο σκηνικό ''μύριζε'' προβοκάτσια, οπότε αποφασίσαμε ν’ ανοίξουμε την πόρτα χωρίς να απαντήσουμε σε προκλήσεις. Όταν το επιχειρήσαμε, ο πρόεδρος του ΟΝΑΔΕΑ φώναξε τον ένα ''αγανακτισμένο πολίτη'' με το μικρό του όνομα, ο οποίος τράβηξε βίαια και έβρισε συναγωνιστή, ενώ οι υπόλοιποι του δήμου έσπρωχναν όποιον επιχειρούσε να ανοίξει την πόρτα.

Αμέσως κατέφθασαν και οι αστυνομικοί, ενώ στο μεταξύ είχε αρχίσει να μαζεύεται αρκετός κόσμος της συνέλευσης και του γηπέδου.

Έτσι, οι του δήμου λούφαξαν, και οι “αγανακτισμένοι πολίτες” αποχώρησαν διακριτικά. Η αστυνομία δεν μπορούσε παρά να παίξει το ρόλο του ειρηνοποιού» γράφουν στην τακτική τους ενημέρωση από τη Συνέλευση.

Η συμπεριφορά της διοίκησης του δήμου έχει δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την πόλη, εξοργίζοντας ένας μέρος της κοινωνίας που διεκδικεί:

«Ελεύθερη πρόσβαση για όλους σε δημόσιους/δημοτικούς χώρους χωρίς αντίτιμο

Άμεση κατάργηση της κάρτας και άνοιγμα της εισόδου στο Α’ στάδιο Αργυρούπολης».
Τα γεγονότα της Δευτέρας οδηγούν στο συμπέρασμα πως «η διοίκηση του δήμου μαζί με αυτή του ΟΝΑΔΕΑ δεν αρκείται πλέον μόνο σε προσωπικές προφορικές απειλές ή στην προσπάθεια να τρομοκρατήσει τον δίκαιο αγώνα μας με την αστυνομία, αλλα καταφεύγει σε τραμπουκισμούς με άτομα που εμφανίζονται για πρώτη φορά στο γήπεδο και επιχειρούν να παίξουν το ρόλο του φύλακα, κατασταλτικά αυτή τη φορά όμως», σύμφωνα με τη Συνέλευση.

Το ραντεβού στο στάδιο έχει ανανεωθεί για την Δευτέρα 22/02 στις 19.00.  

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις