Στο Σύνταγμα αύριο οι αγρότες

Στο Σύνταγμα αύριο οι αγρότες

Ελλάδα/Κόσμος11 Φεβρουαρίου 2016

Στο κέντρο της Αθήνας ετοιμάζονται να συγκεντρωθούν οι αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα σε όλη τη χώρα, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις του ενάντια στις πρόνοιες της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό αλλά και διεκδικώντας φορολογικές και άλλες ελαφρύνσεις.

Χτες ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων Βαγγέλης Μπούτας ανέφερε ότι στόχος τους είναι να παραμείνουν τουλάχιστον δύο ημέρες στο Σύνταγμα. Η συγκέντρωση αναμένεται να φτάσει στην κορύφωσή της το απόγευμα της Παρασκευής.

Η παρουσία και μερικών δεκάδων τρακτέρ στο χώρο θα κριθεί αφενός από την απάντηση των συναρμόδιων υπουργείων στο σχετικό αίτημα των αγροτών και αφετέρου -εάν απορριφθεί- από την τελική επιλογή των αγροτών στα μπλόκα που συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Ο κ. Μπούτας σημείωσε ότι «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα. Είναι μία συμβολική ενέργεια», ενώ διαβεβαίωσε πως η κάθοδος και η παραμονή των αγροτών στην πρωτεύουσα «θα είναι περιφρουρημένη».

Πρώτοι αναμένεται να αφιχθούν οι αγρότες της Κρήτης στο λιμάνι του Πειραιά από Ηράκλειο και Σούδα το πρωί της Παρασκευής, οι οποίοι στη συνέχεια θα ανηφορίσουν προς το Σύνταγμα.

Αρχικά ωστόσο θα κάνουν μία... επίσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην αρχή της οδού Αχαρνών, το οποίο σκοπεύουν να καταλάβουν συμβολικά, όπως προανήγγειλε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Στη συνέχεια θα ενωθούν με τον κύριο όγκο των αγροτών στο Σύνταγμα και όπως φαίνεται θα αποχωρήσουν ξανά το βράδυ της Παρασκευής με τα πλοία της γραμμής.

 

Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος