Ρήμαξε το Μαρίνειο στο Κάτω Ελληνικό

Ρήμαξε το Μαρίνειο στο Κάτω Ελληνικό

Εν Δήμω > Ειδήσεις8 Φεβρουαρίου 2016

Στις 11 Νοεμβρίου 2014, ο Γιάννης Κωνσταντάτος επικαλούμενος παλαιότερη έκθεση αυτοψίας της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Τεχνικού Συνεργείου στην οποία αναφέρεται το ιστορικό του κτηρίου του Μαρίνειου Μορφωτικού Κέντρου Κ. Ελληνικού και σημειώνεται ότι η κλίση του προβόλου του κτηρίου που παρουσιάστηκε το 2000 αντιμετωπίστηκε με σιδερένια υποστηλώματα, έθεσε επείγον ζήτημα ασφάλειας του κτηρίου σύμφωνα και με πρόταση του Τμηματάρχη Μελετών - Κατασκευών και απαγόρευσε την είσοδο σε αυτό με τοποθέτηση κορδελών περιμετρικά του κτηρίου.

Στο διάστημα μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία από τις προτεινόμενες στην έκθεση αυτοψίας εργασίες για τη βελτίωση του κτηρίου. Το κτήριο εγκαταλείφθηκε σφραγισμένο και μόνο όταν ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Κ. Ελληνικού επέδωσε έκθεση ιδιωτών μηχανικών ότι η στατικότητα του προβόλου και του κτηρίου δεν εγκυμονεί κίνδυνο, ο Γιάννης Κωνσταντάτος υποχώρησε και συμφώνησε να ξανακάνει χρήση του Μαρίνειου ο Σύλλογος.

Ήταν όμως αργά. Γιατί στο διάστημα αυτό το κτήριο παραβιάστηκε από αγνώστους και το εσωτερικό του παρουσιάζει θλιβερή όψη. 

Για να μπορέσει ξανά το Μαρίνειο Μορφωτικό Κέντρο να γίνει η έδρα των πολιτιστικών δράσεων στο Κ. Ελληνικό όπως και πριν το σφράγισμά του πρέπει να γίνουν εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης, οι οποίες παρότι υπάρχει υπόσχεση της δημοτικής αρχής ότι θα ξεκινήσουν, καθυστερούν.

Όπως σημειώνουν κάτοικοι της περιοχής, το κτήριο του Μαρίνειου δεν ήταν επικίνδυνο. Σίγουρα ήταν παλαιό (από το 1965) και έπρεπε να ανακαινιστεί όμως δεν έπρεπε να κλείσει και να εγκαταλειφθεί πράγμα που οδήγησε στο σημερινό του χάλι.

Ωστόσο εύλογο είναι το ερώτημα αν το κτήριο έπρεπε να σφραγιστεί και αν υπάρχει σχέση με εκφρασμένη επιθυμία του Γιάννη Κωνσταντάτου να το αξιοποιήσει οικονομικά.  

 

Το σαλόνι. Καμία σχέση με αυτό που ήταν πριν αλλά δε συγκρίνεται με το εσωτερικό ...

Τα πίσω δωμάτια σε άθλια κατάσταση ...

 

Κατεστραμμένη η ηλεκτρολογική εγκατάσταση 

 

 

 

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις