«Με τους αγώνες και τη συνεχή μας πίεση θα τα καταφέρουμε!»

«Με τους αγώνες και τη συνεχή μας πίεση θα τα καταφέρουμε!»

Εν Δήμω > Ειδήσεις5 Φεβρουαρίου 2016

Η «Συνέλευση για το άνοιγμα του σταδίου Αργυρούπολης», για ένα μήνα ανοίγει το Α' στάδιο της Αργυρούπολης κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 19:00. Μετά και το δημοτικό συμβούλιο της 27ης Ιανουαρίου, δηλώνει: «καμία υποχώρηση – καμία αναμονή / Στάδιο και δημοτικοί χώροι ανοιχτοί για όλους χωρίς αντίτιμο».

Η Συνέλευση διαπιστώνει: «Μας είναι ξεκάθαρο πως η αντίληψη της δημοτικής αρχής, είναι το ''αποφασίζω και διατάζω, μιας και εγώ είμαι εκλεγμένος''. Το είπε άλλωστε, με βροντερή φωνή, ο τοπικός μας άρχοντας: ''Όσο είμαι δήμαρχος δεν πρόκειται να αλλάξει ο κανονισμός''. Μέχρι τότε βέβαια μας έλεγε πως ο κανονισμός είναι απόφαση του αθλητικού οργανισμού (ΟΝΑΔΕΑ)».

Υποστηρίζουν πως δεν έχουν καμία αμφιβολία πως ο μόνος τρόπος να καταργηθεί το συγκεκριμένο μέτρο είναι η συλλογική, κινηματική προσπάθεια.

«Με τους αγώνες, τις δράσεις και τη συνεχή μας πίεση θα τα καταφέρουμε! Με αυτά τα όπλα άλλωστε κερδίσαμε την επαναφορά των ωρών κοινού τα Σαββατοκύριακα και υπό αυτή την πίεση δήλωσε ο δήμαρχος πως θα φροντίσει να υπάρχει στο στάδιο γιατρός για τις εξετάσεις».

Θέτει τα ερωτήματά της: «Πού θα γίνονται όμως οι εξετάσεις ; Με ποιον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και από ποιον γιατρό; Δε μας είπε… Καθένας καταλαβαίνει πως πρόθεσή τους δεν είναι να προστατεύσουν τον αθλούμενο, αλλά να εξασφαλίσουν κέρδη σε βάρος των αθλούμενων».

Επαναλαμβάνουν πως η πρότασή της, να ανοίξει το γήπεδο και να προσκαλέσει ο Δήμος σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση, όλους τους τους εμπλεκόμενους φορείς και όσους ενδιαφέρονται για τον τρόπο λειτουργίας του γηπέδου, «απορρίφθηκε από το δήμαρχο».
Σχολιάζοντας την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ., τονίζουν: «Από το δημοτικό συμβούλιο και μετά, τα παπαγαλάκια των τοπικών μέσων ενημέρωσης προσπάθησαν να λασπολογήσουν την κινητοποίηση αυτή, όπως καλύτερα από τον καθένα γνωρίζουν. Το βίντεο του ΔΣ κόπηκε σε κομμάτια κατά βούληση. Το τοπικό κίνημα ωστόσο δεν απαξιώνεται, ούτε χλευάζεται με τη χρήση εκφράσεων πεζοδρομίου. Η δημοτική αρχή δείχνει απλώς το πραγματικό της πρόσωπο και τίποτε άλλο. Ούτε και αυτό μας σοκάρει. Και πώς να μας σοκάρει άλλωστε, όταν ήδη το βράδυ της Τετάρτης κλείνοντας την παρέμβασή μας και καθώς αποχωρούσαμε, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μας “καληνύχτισε” αποκαλώντας μας τομάρια, ενώ σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας παρόμοιοι χαρακτηρισμοί και απειλές έδιναν και έπαιρναν από δήμαρχο, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους».
Η τελευταία και κατά τη γνώμη της Συνέλευσης πιο ακραία έκφραση αυταρχισμού, συνέβη τη Δευτέρα 1/2 «που είχαμε την προγραμματισμένη συνέλευσή μας στο στάδιο. Εκεί μας περίμενε εκτός από τον ΟΝΑΔΕΑ και η αστυνομία σε αριθμό μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά. Αφού ξεκινήσαμε τη συνέλευση, ένας ένστολος πλησίασε και στάθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση, ώστε προφανώς να μπορεί να ακούει τα όσα λέγονται, προσπαθώντας αφενός να μας τρομοκρατήσει κι αφετέρου να περιορίσει τη συζήτησή μας . Όταν του ζητήσαμε να απομακρυνθεί, ανεβάζοντας πολύ τον τόνο της φωνής του μας έκανε μαθήματα δημοκρατίας και ελευθερίας κίνησης στο δημόσιο χώρο. Είναι μάλλον η ίδια “δημοκρατία” με αυτή που επικαλείται και η δημοτική αρχή».

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Συνέλευσης, ΕΔΩ

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις