«Ο αγώνας για ανοιχτό στάδιο είναι δίκαιος και θα συνεχιστεί»

«Ο αγώνας για ανοιχτό στάδιο είναι δίκαιος και θα συνεχιστεί»

Εν Δήμω > Ειδήσεις1 Φεβρουαρίου 2016

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης, χαιρετίζει «την κινητοποίηση των πολιτών για να αποσυρθούν οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής που επέβαλαν κάρτα εισόδου για όλους και 5ευρω για τους ετεροδημότες» και ζητούν «να γίνει ένας ουσιαστικός και δημοκρατικός διάλογος για την καλύτερη λειτουργία του σταδίου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:
«Η διοίκηση του ΟΝΑΔΕΑ είχε ανακοινώσει και το κλείσιμο του σταδίου τα Σαββατοκύριακα, απόφαση την οποία απέσυρε μετά από τις αντιδράσεις.
Στο δημοτικό συμβούλιο της 27ης Ιανουαρίου, η διοίκηση του δήμου με προεξάρχοντες τον Γιάννη Κωνσταντάτο και Γιάννη Τσαρπαλή, αντέταξε τη συκοφαντία και τις πρωτοφανείς προκλήσεις, απέναντι στα δίκαια αιτήματα της Συνέλευσης για το άνοιγμα του σταδίου, με βασικό επιχείρημά τους ότι όποιος δεν τους χειροκροτεί είναι υποκινούμενος. Ότι όποιος αγωνίζεται ενάντια σε αποφάσεις τους πρέπει πρώτα να υπογράφει δημόσια δήλωση αποκήρυξης του «Κορτζίδη και των παραφυάδων του». Και μάλιστα «μετά βδελυγμίας»!
Ο αυταρχισμός διαποτίζει την υπόστασή τους σε τέτοιο βαθμό που τους καθιστά ανίκανους να αντιμετωπίσουν άρνηση στις επιλογές τους, πόσω μάλλον να παραδεχθούν ότι έσφαλαν και να αποσύρουν τις αποφάσεις τους. 
Δεν μας προκαλεί λοιπόν εντύπωση, ότι στο δημοτικό συμβούλιο ο Γιάννης Κωνσταντάτος απέφυγε να μιλήσει για τα συγκεκριμένα θέματα που είχε θέσει η Συνέλευση για τη λειτουργία του σταδίου ενώ επιτέθηκε στην παράταξή μας επιχειρώντας με την κινδυνολογία να κάνει πράξη το «διαίρει και βασίλευε».
Η δήλωσή του «δεν παίρνω πίσω κανένα μέτρο, τα μέτρα θα εφαρμοστούν», όταν πριν από αυτόν εκπρόσωποι της παράταξής του είχαν υποσχεθεί στάδιο ανοιχτό τα Σαββατοκύριακα, δείχνει την αδυναμία του να συνδιαλλαγεί με εκείνα τα τμήματα της τοπικής κοινωνίας που αρνούνται να του κάνουν «like».
Η παράταξή μας ως διοίκηση φρόντισε στο μέτρο του δυνατού, για τη συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων και τη σωστή λειτουργία τους. Κατά τη διάρκεια της διοίκησής μας ο χώρος του σταδίου ήταν μια κυψέλη αθλητισμού και για τους συλλόγους και για το κοινό. Μετά την επιβολή των μέτρων του Γιάννη Κωνσταντάτου το στάδιο έχει ερημώσει από το κοινό.
Η κινητοποίηση - που όχι μόνο βανδαλισμούς δεν προκαλεί, όπως συκοφαντικά ισχυρίζεται η δημοτική αρχή, αλλά υπερασπίζεται την πραγματική αξία και χρήση του σταδίου - συνεχίζεται.
Στηρίζουμε κάθε ενέργεια που σκοπό έχει την προστασία των κεκτημένων δικαιωμάτων και την αποτροπή της αλλαγής της χρήσης των δημόσιων χώρων, σε χώρους περιορισμένης χρήσης
».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις