Σπυρόπουλος: Περίθαλψη υπό όρους

Σπυρόπουλος: Περίθαλψη υπό όρους

Ελλάδα/Κόσμος12 Νοεμβρίου 2014

Ερωτηματικά προκαλεί η τοποθέτηση του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ο οποίος μιλώντας στο 4ο συνέδριο «Απασχόληση και ασφάλιση: δύο ζητήματα εθνικής προτεραιότητας ζητούν λύσεις», που διοργανώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνδεθούν οι παροχές υγείας που θα λαμβάνει ο ασφαλισμένος από τον αριθμό των ενσήμων που κατάφερε να συγκεντρώσει. "Είναι το ίδιο να έχει κάποιος 0 ένσημα, 50 ένσημα και 100 ένσημα;" αναρωτήθηκε.

Ξεκαθάρισε ότι πρέπει να υπάρχει ένα κατώτατο δίχτυ ασφάλισης αλλά "δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εξισωτικά για όσους έχουν περισσότερα ένσημα".

Επίσης, πρότεινε μετατροπή ταμείων κύριας ασφάλισης (όπως ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Νομικών) σε επαγγελματικά ταμεία ειδικού σκοπού και μετεξέλιξης των Επικουρικών Ταμείων, αλλά και των Ταμείων Εφάπαξ σε επαγγελματικά Ταμεία.

Περιέγραψε δε με μελανά χρώματα την κατάσταση των Ταμείων, λέγοντας ότι "έχουμε αγγίξει τα όρια της στοιχειώδους επάρκειας των συντάξεων και των παροχών".

Σημειώνεται πως το ζήτημα του Ασφαλιστικού έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο της τρόικας με τους 19 όρους που δημοσίευσε η Καθημερινή.

ο Γιάννης Βρούτσης θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να εκτονώσει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ την Τρίτη 11 Νοέμβρη, για εξάρτηση των παροχών υγείας από τον αριθμό των ενσήμων, έκανε λόγο «για προσωπικές απόψεις» του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, και ότι δεν υπάρχει ούτε τίθεται κανένα τέτοιο θέμα ή σκέψη σε κανένα επίπεδο του υπουργείου.

Όπου υπάρχει καπνός μήπως υπάρχει και φωτιά;

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος