Δυναμώνουν οι φωνές ενάντια στο χαράτσι στην ελεύθερη άσκηση

Δυναμώνουν οι φωνές ενάντια στο χαράτσι στην ελεύθερη άσκηση

Εν Δήμω > Ειδήσεις5 Ιανουαρίου 2016

...«Θύελλες θερίζει» η διοίκηση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης μετά την απόφασή της από το νέο έτος στο Α' στάδιο Αργυρούπολης, η είσοδος να επιτρέπεται μόνο σε όσους θα έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα που θα εκδίδει ο Αθλητικός Οργανισμός ενώ για τους μη κατοίκους ετεροδημότες εκτός από την κάρτα θα απαιτείται και μηνιαία συνδρομή πέντε (5) ευρώ.

Χθες, με πρωτοβουλία της δημοτικής κίνησης «Εκτός Πλάνου» και τη συμμετοχή μελών της Δημοτικής Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενώ για σήμερα (στις 19.00) προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση «ενάντια στο χαράτσι που θέλει να επιβάλει η διοίκηση του δήμου στους ετεροδημότες» για την άθλησή τους.

Κατά τη χθεσινή συγκέντρωση καταγγέλθηκαν τραμπουκισμοί με ύβρεις ακόμα και χειροδικίες από πλευράς διοίκησης δήμου και παρατρεχάμενων τους, σε κόσμο της γειτονιάς που κρατούσε την πόρτα του σταδίου ανοιχτή, για να αθληθεί ελεύθερα ο κόσμος.

Τα όσα συνέβησαν έγιναν παρουσία του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου και υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας. Μέλη του ΟΝΑΔΕΑ που ήταν εκεί άκουσαν τα παράπονα των συγκεντρωμένων ενώ ήταν εμφανή η αμηχανία τους να αντιπαρατεθούν στα επιχειρήματα του κόσμου που διαμαρτύρεται για την απόφαση του αθλητικού οργανισμού της πόλης.

«Το μέτρο αυτό δεν θα περάσει», «χώροι άθλησης ανοιχτοί, χωρίς εισιτήριο» και «όχι στην ιδιωτικοποίηση του σταδίου» τα αιτήματα των συγκεντρωμένων.

Μετά το τέλος της σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση.

Με το γνωστό ιταμό ύφος, η Ενωμένη Πόλη καλεί και αυτή στη σημερινή συγκέντρωση: «προκειμένου να μείνει μπάχαλο το Α στάδιο (και ας φωνάζουν οι ομάδες ότι κινδυνεύουν οι αθλούμενοι ) καθώς και να αθλείται δωρεάν εδώ όλη η Αθήνα ενώ πληρώνουν τα κορόιδα οι δημότες μας τα έξοδα συντήρησης.

Η αντιπολίτευση επίσης θέλει ανοιχτό το στάδιο γιατί στηρίζει ουσιαστικά τις ιδιωτικές προπονήσεις των δεκάδων ιδιωτών γυνναστών που έρχονται επίσης εδώ από όλη την Αθήνα οι οποίοι αμειβονται μεν κανονικά από τους αθλητές τους αλλά στο Δήμο δίνουν μόνο την ευχή τους.

Όλοι στην μεγάλη συγκέντρωση να μην μπαίνει κανένας με κάρτα και χαρτί γιατρού σε Δημοτικό Στάδιο που έχει κανονες όπως διεκδικεί η αντιπολίτευση και αν πεθάνει κάποιος όπως στο Λούνα Παρκ θα φταίνε όλοι οι άλλοι που δεν εφάρμοσαν απλά τον νόμο.

ΥΓ. Να κάνετε στο κέντρο του γηπέδου και πικ νικ αφού τι στάδιο τι πάρκο το ίδιο είναι για εσάς σύντροφοι!!!».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις