Θέλεις να αθληθείς; Θα βγάλεις κάρτα και θα πληρώσεις...

Θέλεις να αθληθείς; Θα βγάλεις κάρτα και θα πληρώσεις...

Εν Δήμω > Αθλητισμός31 Δεκεμβρίου 2015

Από το νέο έτος στο Α' στάδιο Αργυρούπολης που βρίσκεται στην οδό Τριπόλεως, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους θα έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα που θα εκδίδει ο Αθλητικός Οργανισμός (ΟΝΑΔΕΑ) -μετά από την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών- ενώ για τους μη κατοίκους ετεροδημότες εκτός από την κάρτα θα απαιτείται και μηνιαία συνδρομή πέντε (5) ευρώ.

Το γήπεδο θα παραμένει κλειστό τα Σαββατοκύριακα λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων των σωματείων!

Με την απόφαση αυτή ο ΟΝΑΔΕΑ, ξεχωρίζει τους δημότες από τους μη κατοίκους ετεροδημότες, χαρατσώνοντας «συμβολικά» τους δεύτερους και βάζοντας εμπόδια στους πρώτους και τους δεύτερους, να αθληθούν τις ώρες και τις ημέρες που έχουν συνήθως περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

«Είναι απαράδεκτο να υποχρεώνεται ένας άνθρωπος πολίτης αυτού του πολύπαθου τόπου και ειδικά στις μέρες που διανύουμε να πληρώνει για να αθληθεί. Και η λογική που λέει ότι το τίμημα είναι συμβολικό είναι ακριβώς αυτή η λογική που συμβολικά έχει αφήσει τις τσέπες μας άδειες με όλα αυτά τα συμβολικά ποσά που πληρώνει ο κόσμος καθημερινά.

Είναι απαράδεκτο η επιθυμία του κόσμου να ξεφύγει αθλούμενος από την σκληρή καθημερινότητα και η αναγκαιότητα της άθλησης σε σχέση με την υγεία του να φρενάρεται από παράλογες αποφάσεις.

Είναι απαράδεκτο τα Σαββατοκύριακα που ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων και της νεολαίας έχει την δυνατότητα να αθληθεί το γήπεδο να είναι κλειστό. Ειδικά όταν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των σωματείων χρονικά επιτρέπουν για αρκετές ώρες να μπορεί το γήπεδο να χρησιμοποιηθεί από τους αθλούμενους και όταν υπάρχουν και εγκεκριμένες προσλήψεις φυλάκων που μπορούν να βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του γηπέδου», σχολιάζουν από τη Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης για την απόφαση του ΟΝΑΔΕΑ.

«Πιστεύουμε ότι ένας χώρος που φτιάχτηκε με τα λεφτά του ελληνικού λαού και ο οποίος χρησιμοποιείται όλα αυτά τα χρόνια από όλους τους αθλούμενους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πρέπει να συνεχίσει με συγκεκριμένους κανόνες να χρησιμοποιείται ελεύθερα και δωρεάν από όλους», καταλήγουν. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Αθλητισμός