Με ΠΝΠ η αναστολή καταβολής ειδικού τέλους ταφής απορριμμάτων

Με ΠΝΠ η αναστολή καταβολής ειδικού τέλους ταφής απορριμμάτων

Εν Δήμω > Ειδήσεις28 Δεκεμβρίου 2015

Η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή έως και τις 31.12.2016 εφαρμογής της σχετικής ρύθμισης για την επιβάρυνση δήμων και επιχειρήσεων που διαθέτουν Χώρο Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων (ΧΥΤΑ) με επιβολή πρόσθετου τέλους 35 ευρώ ανά τόνο από το πρώτο έτος εφαρμογής του και ετήσια αύξηση 5 ευρώ ανά τόνο, έως του ποσού των 60 ευρώ ανά τόνο, για την ταφή αποβλήτων που δεν έχουν υποστεί εργασίες επεξεργασίας.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 24 Δεκεμβρίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, γνωστοποιείται η απόφαση.

«Άρθρο 7 Αναστολή εφαρμογής διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 43 του ν. 4042/2012 (Α΄ 24) Η έναρξη εφαρμογής του ειδικού τέλους ταφής που προβλέπεται στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 43 του ν. 4042/2012 αναστέλλεται μέχρι 31.12.2016».

Να θυμίσουμε πως η διοίκηση του δήμου μας, επικαλούμενη την αύξηση στα τέλη ταφής των απορριμμάτων (που δεν εφαρμόστηκε) προχώρησε στην αύξηση των δημοτικών τελών.

Αντίθετος στις αυξήσεις ανταποδοτικών τελών από δήμους εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης. «Πέρα από άδικο και δυσανάλογο βάρος, είναι κι αμφίβολης νομιμότητας», είχε τονίσει προ ολίγων ημερών.

 

Διαβάστε επίσης: «Ο δήμος που πήγε κόντρα στην κρίση» αυξάνει τα τέλη  

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις