«Οι δημόσιοι και δημοτικοί χώροι άθλησης ανήκουν σε όλους!»

«Οι δημόσιοι και δημοτικοί χώροι άθλησης ανήκουν σε όλους!»

Εν Δήμω > Ειδήσεις10 Δεκεμβρίου 2015

Η δημοτική κίνηση «Εκτός Πλάνου» επικρίνει την απόφαση του ΟΝΑΔΕΑ να επιβάλει χαράτσι 5 ευρώ το μήνα στους ετεροδημότες για να μπουν και να αθληθούν στο δημοτικό στάδιο Αργυρούπολης.

«Στην εποχή των μνημονίων, της ανεργίας , της φτώχειας, της υποβάθμισης της δωρεάν παιδείας και υγείας και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, η δημοτική αρχή του δήμου έρχεται να βάλει κι αυτή το λιθαράκι της, στην ίδια πολιτική», σχολιάζει εισαγωγικά.

«Με απόφαση του ΔΣ του ΟΝΑΔΕΑ (δηλαδή του Δημάρχου) οι ετεροδημότες (για αρχή….) θα πληρώνουν χαράτσι 5 ευρώ το μήνα για να μπουν και να αθληθούν στο δημοτικό στάδιο Αργυρούπολης, ενώ όλοι οι αθλούμενοι θα φακελώνονται κανονικά με την υποχρεωτική έκδοση κάρτας εισόδου» τονίζει, επικρίνοντας την απόφαση.

«Πίσω από την αστεία επιχειρηματολογία που διακινεί η δημοτική αρχή περί ''τάξης και ασφάλειας'' (προβάλλοντας διάφορους ανύπαρκτους κινδύνους) ή περί  υπερπληθυσμού στο χώρο του στίβου, κρύβεται απλά η φορομπηχτική λογική του δήμου:

Όπου μαζευτούν αρκετοί άνθρωποι είναι ευκαιρία να μαζέψουμε λεφτά, χρησιμοποιώντας το δημόσιο χώρο και τις υπηρεσίες σαν τσιφλίκι μας,όπως ακριβως κάνει και για τους δημοτικούς χώρους όπως για παράδειγμα τα ΚΑΠΗ».

Στη συνέχεια η «Εκτός Πλάνου», υποστηρίζει: «Ας μην έχουμε αυταπάτες: τώρα οι ετεροδημότες στο γήπεδο , του χρόνου οι κάτοικοι, σε λίγο χαράτσι παντού. Κι όσο για τους άνεργους και τους ανασφάλιστους που πρέπει να πληρώσουν για τις ιατρικές βεβαιώσεις, δεν πειράζει, ας κάτσουν σπίτι τους. Δεν είναι προφανές για τη δημοτική αρχή πως οι άνεργοι,οι νεολαία και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα για τις ακριβές αίθουσες των ιδιωτικών γυμναστηριών θα πρέπει να αθλούνται ελεύθερα και δωρεάν ανεξαρτήτως από το αν κατοικουν ή οχι στα στενά όρια του δήμου μας. Αξίζει να σημειωθεί, πως σαν ετεροδημότης μπορεί να εμφανίζεται και κάποιος που κατοικεί εδώ ως φιλοξενούμενος, χωρίς να μπορεί να το ''αποδείξει'', κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε πως δυνατότητα χρήσης χώρων ή προγραμμάτων του δήμου δωρεάν, θα μπορούν να έχουν μάλλον, όσοι ψηφίζουν στο δήμο μας και όχι γενικά και αόριστα όσοι κατοικούν. Μήπως θα προσπαθήσει η δημοτική αρχή να βρεί και τρόπο να έχουν ελεύθερη πρόσβαση όσοι την ψήφισαν ή πρόκειται να το κάνουν;!»

Καταλήγοντας, σημειώνει: «Αλλά τι να περιμένει κανείς από το δήμαρχο που ευλογεί τα καζίνο του Λάτση αντί να διεκδικεί να γίνει το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού πάρκο και χώροι άθλησης;»

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις