Κόκκινα δάνεια, διαπραγματεύσεων συνέχεια …

Κόκκινα δάνεια, διαπραγματεύσεων συνέχεια …

Ελλάδα/Κόσμος10 Δεκεμβρίου 2015

Νέο γύρο συναντήσεων έχει σήμερα το οικονομικό επιτελείο με το δανειστές, προκειμένου μέχρι την Παρασκευή να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες για την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ. Στόχος να καταλήξουν σε συμφωνία για τα 13 προαπαιτούμενα του δεύτερου πακέτου μέτρων που θα κατατεθούν προς ψήφιση μέσα στο Δεκέμβριο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει το πρωί συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών και αντικείμενο τη στρατηγική για τη σύσταση και λειτουργία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για το οποίο έγινε χθες μια πρώτη διερευνητική συζήτηση, ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη για τα κόκκινα δάνεια.

Χωρίς συμφωνία κύλησε η δεύτερη ημέρα των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών που έφτασαν την Τρίτη στην Αθήνα, αφού στη χθεσινή συνάντηση με τους δύο υπουργούς δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.

Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εξαιρεθούν από τη διαχείριση και την πώληση σε Funds τα δάνεια των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι θεσμοί από την πλευρά τους φέρεται να επιμένουν στο να μην υπάρχουν εξαιρέσεις από τη διαδικασία αυτή.

Ταυτόχρονα, κ κυβέρνηση φέρεται να προτίθεται να υιοθετήσει αυστηρό πλαίσιο παρακολούθησης της μετοχικής σύνθεσης των εταιρειών, οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν στην αγορά κόκκινων δανείων.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την «ενεργητική διαχείριση» των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στο τραπέζι βρίσκεται επίσης η έκδοση ΚΥΑ για την εφαρμογή του νόμου Κατσέλη.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος