Κομισιόν: Απειλές για διακοπή του προγράμματος

Κομισιόν: Απειλές για διακοπή του προγράμματος

Ελλάδα/Κόσμος8 Δεκεμβρίου 2015

Τον (σχεδόν απόλυτο) βαθμό ελέγχου που επιδιώκουν οι δανειστές στην διακυβέρνηση ουσιαστικά της χώρας, δείχνει επιστολή του εκπροσώπου του ΔΝΤ στους Θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος απειλεί με διακοπή του προγράμματος... με αφορμή τροπολογία που δεν περνά ούτε στα... μονόστηλα.

Σημειωτέο ακόμη πως η τροπολογία δεν αφορά κάποιο θέμα αιχμής, ούτε καν οικονομικό θέμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, η επιστολή του κ. Κοστέλο προς τον υπουργό Παιδείας, αφορά το ζήτημα... της διαδικασίας επιλογής διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

“Η εντύπωση που αποκομίσαμε από τη συνάντηση μαζί σας ήταν πως δεν επρόκειτο να υποβληθούν αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος στη Βουλή, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους θεσμούς” αναφέρει.

“Η ψήφιση των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια δεν θα ήταν σύμφωνη με το Μνημόνιο και θα μας υποχρέωνε να επανεξετάσουμε την αξιολόγησή μας για τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για την εφαρμογή του προγράμματος ESM” προσθέτει ο ίδιος.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η τροπολογία για την επιλογή διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ψηφίστηκε πρόσφατα στην Ολομέλεια (άρθρο 46 του ν. “Βοσκήσιμες γαίες κ.λπ.”) και ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες επιλογής νέων, καθώς ο Νίκος Φίλης γνωστοποίησε ότι πρέπει να τοποθετηθούν το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος