ΟΑΣΑ, απάντηση κ. Κωνσταντάτου σε σχόλιό μας

ΟΑΣΑ, απάντηση κ. Κωνσταντάτου σε σχόλιό μας

Εν Δήμω > Ειδήσεις11 Νοεμβρίου 2014

Στο σχόλιό μας με θέμα τις αλλαγές στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και την «Χαλαρή Αντίδραση της Δημοτικής Αρχής», o Δήμαρχος κ. Κωνσταντάτος μας απάντησε ότι η απόφαση αφορά όλα τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ στην νότια Αθήνα λόγω περικοπών και όχι μόνο στον δήμο μας και αποτελεί μέρος μιας απαράδεκτης πολιτικής,  η απόφαση πάρθηκε το καλοκαίρι, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και ως Δημοτική Αρχή «αντιδράσαμε όπως μπορούσαμε αλλά ήταν πολύ αργά», ως απάντηση στις περικοπές θέτει την δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας παρά την έλλειψη εσόδων λόγω κρίσης και μνημονίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το έγγραφο του ΟΑΣΑ στάλθηκε στο Δήμο στις 12 Σεπτεμβρίου (πριν 2 μήνες) και όπως γνωρίζουμε, όλες οι παρατάξεις είναι αντίθετες σ’ αυτό το μέτρο που θίγει όλους τους πολίτες του Δήμου μας και ιδιαίτερα αυτούς της Αργυρούπολης.

Αντί της έκδοσης παρεμπιπτόντως (λίγο πριν ξεκινήσει το μέτρο) ενός ψηφίσματος διαμαρτυρίας θα μπορούσε να είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να είχε οργανωθεί Πανδημοτική αντίδραση με σκοπό είτε την ακύρωση του μέτρου είτε την βελτίωση των Δρομολογίων.

Η Συγκοινωνία είναι ένα κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται, μας ικανοποιεί που θεωρείτε ότι το μέτρο αυτό αποτελεί μέρος μιας απαράδεκτης πολιτικής, όπως επίσης και η εξαγγελία για την ύπαρξη Δημοτικής Συγκοινωνίας, που όμως δεν λύνει συνολικά το πρόβλημα της μετακίνησης των πολιτών έξω από τα όρια του Δήμου μας.

Σημειώνουμε επίσης ότι ενώ ξεκίνησε το μέτρο της περικοπής των δρομολογίων δεν υπήρξε μέριμνα από την ΣΤΑ.ΣΥ (Μετρό) να πυκνώσει τα δρομολόγιά των συρμών ιδιαίτερα από τον τερματικό του Ελληνικού για να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Ομοίως δεν είδαμε αντίδραση της Δημοτικής Αρχής.

Τέλος επισημαίνουμε ότι είμαστε μια ιστοσελίδα ενημέρωσης, σχολιάζουμε την επικαιρότητα με τα καλώς και κακώς κείμενα και όχι πολιτική ή δημοτική κίνηση για να έχουμε προτάσεις.

Ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του κ. Κωνσταντάτου:

«Το σχόλιο σας είναι πέρα για πέρα ανακριβές και δείχνει προσπάθεια αποπροσανατολισμού με δημιουργία ψευδών εντυπώσεων. Αφενός μεν γιατί η απόφαση πάρθηκε το καλοκαίρι ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ και ακριβώς επειδή πήγα εγώ στον ΟΑΣΑ για την δημοτική συγκοινωνία τον Σεπτέμβρη ενημέρωσα και το δημοτικό συμβούλιο πρώτος αφετέρου γιατί αντιδράσαμε όπως μπορούσαμε αλλά ήταν πολύ αργά. Η απόφαση αυτή αφορά όλα τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ στην νότια Αθήνα λόγω περικοπών και όχι μόνο τον δήμο μας αγαπητέ μου και αποτελεί μέρος μιας απαράδεκτης πολιτικής. Αφήστε λοιπόν τις εντυπώσεις γιατί εμείς ως δημοτική αρχή για τους δικούς μας πολίτες θα βάλουμε δημοτική συγκοινωνία και μάλιστα σε χρόνο απίστευτα γρήγορα ώστε να μπορέσουμε να τους εξυπηρετούμε. Εκεί που οι άλλοι στην κρίση κάνουν περικοπές εμείς δίχως έσοδα, με κρίση και μνημόνια δίνουμε μια νέα υπηρεσία δωρεάν στον κόσμο αξίας 100 χιλιάδων ευρώ το χρόνο μόνο για την μία γραμμή. Δεν μπορούμε βέβαια να υποκαταστήσουμε τον ΟΑΣΑ ούτε όλα τα δρομολόγια για Αθήνα. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε το κάναμε στην πράξη αλλά αν έχετε κάποια άλλα πρόταση να μας πείτε πολύ ευχαρίστως να την ακούσουμε και να την ακολουθήσουμε.»

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις