Η πρώτη κυβερνητική... «απώλεια»

Η πρώτη κυβερνητική... «απώλεια»

Ελλάδα/Κόσμος19 Νοεμβρίου 2015

Το Μαξίμου καταγράφει την πρώτη σοβαρή διαφωνία σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζει. Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα κάτι που έγινε λίγο αργότερα.

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν σχετικά με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα ότι το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και άρα η στάση του κ. Σακελλαρίδη δεν δικαιολογείται.

Επιστολή παραίτησης

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός, γνωστοποίησε το κείμενο της επιστολής παραίτησης του βουλευτή της Α' Αθήνας:

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή, να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και να σας ζητήσω να κινήσετε τις διαδικασίες αντικατάστασής μου. Με εκτίμηση Γαβριήλ Σακελαρίδης»

Τη θέση του καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Αδυνατώ να υλοποιήσω την κυβερνητική πολιτική»

Τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση εξηγεί ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ευχαριστώντας μεταξύ άλλων και τον πρωθυπουργό:

«Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόησή του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.

Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος