Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας και οι πρόσφυγες

Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας και οι πρόσφυγες

Ελλάδα/Κόσμος16 Νοεμβρίου 2015

Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας πλανιέται πάνω από την πρωτεύουσα της Γαλλίας, περίπου δύο 24ώρα μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Το Παρίσι πενθεί και μαζί του εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρο τον πλανήτη που συμμετείχαν την Κυριακή σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, κρατώντας γαλλικές σημαίες και καταδικάζοντας το μακελειό στη Γαλλία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στο Mega σημείωσε πως δεν πρέπει να ταυτιστούν οι πρόσφυγες με τους τρομοκράτες, αλλά υπάρχει ανάγκη επαλήθευσης των στοιχείων όσων προσπαθούν να περάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, φάνηκε για ακόμη μια φορά, κατά τον κ. Μουζάλα, η ανάγκη επαλήθευσης των στοιχείων των προσφύγων στην Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο.

«Οι επιθέσεις στο Παρίσι δεν θα πρέπει να προκαλέσουν ριζική αλλαγή της  ευρωπαϊκής πολιτικής στο θέμα της υποδοχής των προσφύγων» δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της G20 στην Αττάλεια,  της Τουρκίας.

«Αυτοί που διέπραξαν τις επιθέσεις αυτές είναι ακριβώς αυτοί από τους οποίους προσπαθούν να γλιτώσουν οι πρόσφυγες και όχι το αντίθετο και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να ξαναδούμε στο σύνολό της την ευρωπαϊκή πολιτική όσον αφορά το θέμα των προσφύγων»  τόνισε ο ίδιος.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος