Απεργία: Μαζικές συγκεντρώσεις κατά της λιτότητας

Απεργία: Μαζικές συγκεντρώσεις κατά της λιτότητας

Ελλάδα/Κόσμος13 Νοεμβρίου 2015

Με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών πραγματοποιήθηκαν οι κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, σε μεγάλες πόλεις της χώρας, δίνοντας μήνυμα κατά της λιτότητας και των μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση

Οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ σε πλατεία Κλαυθμώνος και Ομόνοιας είχαν μεγάλη συμμετοχή, ενώ μαθητική συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Κοτζιά. Ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα.

Στο μπλοκ των συνδικάτων η συμμετοχή υπολογίζεται σε 5.000- 6.000 άτομα, στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ περίπου 12.000 και στα μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς περίπου 5.000.

Συγκεντρώσεις και πορείες, που χαρακτηρίστηκαν από καλή συμμετοχή και ειρηνικό χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκαν στις μεγαλύτερες πόλεις στην επικράτεια.

Στην Αθήνα, ένταση επικράτησε το μεσημέρι στη συγκέντρωση των συνδικάτων, όταν άγνωστοι έριξαν μολότοφ σε αστυνομικούς, που απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων, ενώ επίσης αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά στην είσοδο της Τράπεζας της Ελλάδας, στην Πανεπιστημίου.

Ομάδα αντιεξουσιαστών αποσπάστηκε από την πορεία και επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις με ρίψεις μολότοφ στη συμβολή των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Συντάγματος, ομάδες κουκουλοφόρων προχώρησαν σε φθορές σε βιτρίνες στην οδό Σταδίου, όπου κάηκε και ένα βαν του ΟΤΕ.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και η ένταση μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημίου.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος